Dijous 16 de maig de 2024
|
12:11 H
El president de la Cambra, Josep Maria Mas, durant la seva intervenció en la trobada que ha tingut lloc aquest dilluns.
El president de la Cambra, Josep Maria Mas, durant la seva intervenció en la trobada que ha tingut lloc aquest dilluns. (Foto: CCIS)
Empresa

La Cambra participa en la presentació de les accions del projecte Galop per promoure la sostenibilitat de les empreses

Les Cambres de Comerç d'Andorra, Lleida, Pyrénées Orientales, Occitanie Pyrénées-Méditerranée i Girona, com a líder, s'han reunit aquest dilluns a la capital gironina per donar inici al projecte Galop, que pretén impulsar el desenvolupament empresarial i l'emprenedoria sostenible dins l'espai transfronterer de Catalunya, França i Andorra.

Andorra la Vella.- Les Cambres de Comerç d'Andorra, Lleida, Pyrénées Orientales, Occitanie Pyrénées-Méditerranée i Girona, com a líder, s'han reunit aquest dilluns a la capital gironina per donar inici al projecte Galop, que pretén impulsar el desenvolupament empresarial i l'emprenedoria sostenible dins l'espai transfronterer de Catalunya, França i Andorra.

Galop pren el testimoni del projecte CCI PirineusMedII, que agrupava les mateixes cambres, i s'adreça principalment a pimes, microempreses, startups i autònoms amb la finalitat d'augmentar la seva competitivitat, la sostenibilitat, la internalització i la professionalització, dinamitzant així l'activitat i els contactes comercials entre el teixit empresarial transfronterer.

Entre les accions a implementar acordades durant la reunió, s'ha posat de manifest la necessitat de crear un observatori per a la sostenibilitat empresarial transfronterera; engegar una oferta d'accions formatives tant per als tècnics transfronterers com per als emprenedors i pimes de cadascun dels territoris; desenvolupar una acceleradora d'startups, o reforçar el creixement sostenible de les pimes.

A la trobada d'aquest dilluns hi han participat el president de la Cambra, Josep Maria Mas, i la seva directora, Sol Rossell. La reunió dona continuïtat a la que es va organitzar a Toulouse fa un mes i ha servit per detallar i planificar les accions a posar en marxa.

Transició ecològica, econòmica, social i laboral

La transició ecològica suposa la transformació econòmica, social i laboral de tots els sectors econòmics. Afecta amb més intensitat els sectors més exposats o que necessiten una transformació més profunda dels seus processos productius, però també suposa la creació i expansió de noves activitats que comporten noves oportunitats d'ocupació.

En aquest marc, segons detalla la Cambra en un comunicat, "sorgeix la necessitat de promoure un canvi en els conjunts de competències per augmentar el nombre de professionals que construeixin i dominin les tecnologies verdes, que desenvolupin productes, serveis i models de negoci verds, que creïn solucions innovadores basades en la natura i que ajudin a minimitzar la petjada ambiental de les activitats, des d'un enfocament d'igualtat d'oportunitats".

Així doncs, afirmen que "ens cal avançar en l'eficiència energètica i la reducció de residus, l'ús d'energies renovables, la transició cap a fonts d'energia renovable, la gestió responsable de la cadena de subministrament, el compromís amb la comunitat local i el compliment de regulacions ambientals i socials".

Notícies relacionades