Divendres 17 de maig de 2024
|
06:56 H
L'evolució de la variació anual de l'IPC.
L'evolució de la variació anual de l'IPC. (Foto: Estadística)
Indicadors

L'IPC avançat de l'abril baixa fins al 3,8%

La variació interanual estimada de l'IPC per al mes d'abril s'ha situat en el 3,8%, segons el càlcul de l'indicador avançat fet públic aquest dijous pel departament d'Estadística.

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l'IPC per al mes d'abril s'ha situat en el 3,8%, segons el càlcul de l'indicador avançat fet públic aquest dijous pel departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria tres dècimes respecte de l'IPC avaluat durant el mes de març (4,1%).

Així doncs, aquest comportament de la inflació seria a causa, principalment, de l'evolució dels preus dels grups de béns i serveis diversos i vestit i calçat. Per contra, el grup de transports hauria contribuït a augmentar la inflació.

Pel que fa als països de l'entorn, l'IPC avançat d'Espanya a l'abril se situa en el 3,3%. En cas de confirmar-se, augmentaria una dècima respecte de la variació registrada al mes de març. Per la seva banda, l'IPC avançat de França a l'abril ha arribat al 2,2%, una xifra que, en cas de confirmar-se, disminuiria una dècima respecte de la dada del març.

Notícies relacionades