Dilluns 20 de maig de 2024
|
01:47 H
La 'cluster manager' de Smartech Cluster, Susana Prieto, i el 'cluster manager' d'Actinn, Ignasi Martín, durant la signatura del conveni de col·laboració.
La 'cluster manager' de Smartech Cluster, Susana Prieto, i el 'cluster manager' d'Actinn, Ignasi Martín, durant la signatura del conveni de col·laboració. (Foto: Actinn)
Empresa

Actinn i Smartech Cluster signen un conveni per difondre la innovació i les noves tecnologies

Les empreses Andorra Clúster de Tecnologia i la Innovació (Actinn) i Smartech, el clúster de les tecnologies intel·ligents a Espanya, han signat aquest dimecres un acord de col·laboració per potenciar el 'networking' i difondre la innovació i les noves tecnologies. Els quatre objectius principals de l'associació han estat: promocionar, difondre i divulgar conjuntament el coneixement sobre les noves tecnologies, la innovació, la transformació digital i sostenible dels negocis; promocionar la formació en aquestes matèries per crear generar talent i millorar les competències i habilitats de les persones que treballin o vulguin treballar per a les empreses d'ambdós clústers; organitzar i realitzar esdeveniments i xerrades per connectar persones i empreses per desenvolupar oportunitats de desenvolupament, creixement i diversificació econòmica; i participar conjuntament en possibles projectes futurs nacionals o transfronterers relacionats amb noves tecnologies, la innovació multisectorial o la transformació digital i sostenible dels negocis.

Andorra la Vella.- Les empreses Andorra Clúster de Tecnologia i la Innovació (Actinn) i Smartech, el clúster de les tecnologies intel·ligents a Espanya, han signat aquest dimecres un acord de col·laboració per potenciar el 'networking' i difondre la innovació i les noves tecnologies. Els quatre objectius principals de l'associació han estat: promocionar, difondre i divulgar conjuntament el coneixement sobre les noves tecnologies, la innovació, la transformació digital i sostenible dels negocis; promocionar la formació en aquestes matèries per crear generar talent i millorar les competències i habilitats de les persones que treballin o vulguin treballar per a les empreses d'ambdós clústers; organitzar i realitzar esdeveniments i xerrades per connectar persones i empreses per desenvolupar oportunitats de desenvolupament, creixement i diversificació econòmica; i participar conjuntament en possibles projectes futurs nacionals o transfronterers relacionats amb noves tecnologies, la innovació multisectorial o la transformació digital i sostenible dels negocis.

La 'cluster manager' de Smartech Cluster, Susana Prieto, ha afirmat que aquest acord "permet connectar les empreses andorranes i espanyoles entorn de les noves tecnologies intel·ligents i la innovació en diferents sectors d'activitat per col·laborar conjuntament i trobar sinergies entre els nostres associats". D'altra banda, el 'cluster manager' d'Actinn, Ignasi Martín, ha reforçat les paraules de Prieto, incidint en les oportunitats d'extensió de "la nostra xarxa de relacions amb l'objectiu mutu per diferenciar les nostres empreses mitjançant l'adopció de noves tecnologies, la generació de talent digital i un canvi de paradigma en el lideratge empresarial".

Smartech Cluster és una associació sense ànim de lucre, que agrupa 180 empreses tecnològiques, i que fomenta la transformació digital en tots els àmbits i sectors econòmics. La seva missió és potenciar el coneixement i la generalització de les noves tecnologies i la innovació de les seves empreses i de la societat en general. D'altra banda, està integrat dins de Secartys, un ecosistema de clústers conformat per Secartys (Electrònica-Audiovisuals), Solartys (energia solar), Cicat (il·luminació), Aepibal (emmagatzament energètic) i el mateix Smartech (tecnologies intel·ligents).

Per la seva part, Actinn és el primer clúster privat del país, conformat en l'actualitat per més de 90 empreses i professionals. La missió d'aquesta associació és contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses andorranes facilitant l'accés a les noves tecnologies i la innovació.

Notícies relacionades