Dilluns 20 de maig de 2024
|
00:10 H
El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González i el responsable del programa NODE d'Andorra Telecom, César Marquina, visitant les il·lustracions per poder dinamitzar el carrer Bonaventura Riberaygua.
El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González i el responsable del programa NODE d'Andorra Telecom, César Marquina, visitant les il·lustracions per poder dinamitzar el carrer Bonaventura Riberaygua. (Foto: E. M.)
El vicepresident de l'associació Riberaygua i Travesseres, Trajano de las Heras, amb una de les il·lustracions.
El vicepresident de l'associació Riberaygua i Travesseres, Trajano de las Heras, amb una de les il·lustracions. (Foto: E. M.)
Una de les il·lustracions a la tanca de les obres de l'edifici NODE.
Una de les il·lustracions a la tanca de les obres de l'edifici NODE. (Foto: E. M.)
El responsable del programa NODE d'Andorra Telecom, César Marquina, amb la il·lustració del trencalòs.
El responsable del programa NODE d'Andorra Telecom, César Marquina, amb la il·lustració del trencalòs. (Foto: E. M.)
El cònsol major del comú d'Andorra la Vella, Sergi González; el responsable del programa NODE d'Andorra Telecom, César Marquina; i el vicepresident de l'associació Riberaygua i Travesseres, Trajano de las Heras, conjuntament amb membres de l'associació durant la presentació de les il·lustracions.
El cònsol major del comú d'Andorra la Vella, Sergi González; el responsable del programa NODE d'Andorra Telecom, César Marquina; i el vicepresident de l'associació Riberaygua i Travesseres, Trajano de las Heras, conjuntament amb membres de l'associació durant la presentació de les il·lustracions. (Foto: E. M.)
RSC

Il·lustracions per no frenar l'activitat a Bonaventura Riberaygua

Les obres del nou edifici d'Andorra Telecom, NODE, que es van iniciar a finals del mes de gener s'allargaran durant dos anys, i en conseqüència, les afectacions a veïns i comerciants de l'avinguda Bonaventura Riberaygua. Per aquest motiu, des del comú d'Andorra la Vella i l'empresa de telecomunicacions s'ha posat en marxa un pla per dinamitzar l'avinguda i evitar la davallada de visitants.

Andorra la Vella.- Les obres del nou edifici d'Andorra Telecom, NODE, que es van iniciar a finals del mes de gener s'allargaran durant dos anys, i en conseqüència, les afectacions a veïns i comerciants de l'avinguda Bonaventura Riberaygua. Per aquest motiu, des del comú d'Andorra la Vella i l'empresa de telecomunicacions s'ha posat en marxa un pla per dinamitzar l'avinguda i evitar la davallada de visitants. "Va ser una demanda dels comerciants que ens demanaven un punt d'atracció en aquesta tanca perquè els turistes poguessin passar per aquest barri on hi ha molta vida comercial" ha valorat el cònsol major de la parròquia, Sergi González. En un principi, la seva voluntat era traslladar-les, però davant la negativa, es van reunir amb Andorra Telecom i van començar a coordinar aquest pla de dinamització. "Tot l'any en general és baix en vendes" ha explicat el vicepresident de l'associació Riberaygua i Travesseres, Trajano de las Heras, incidint en la quantitat d'obres al voltant i agraint l'acció tant a la parapública, com a l'empresa de telecomunicacions.

"Aquesta és la primera acció comunicativa que volem dur a terme per posar aquesta primera pedra del projecte" ha confirmat el responsable del programa NODE d'Andorra Telecom, César Marquina. Les obres de la nova seu social de la companyia telefònica estan en una fase incipient, tot i ser la més dificultosa, ja que són les excavacions, "estem dins del pla previst". Des de la corporació comunal, però, s'ha esmentat que ells han sigut d'ajuda perquè "aquest treball, que penso que el resultat és molt bo, es pugui culminar i amb altres accions que farem pel barri" ha al·legat González. "Es tradueix com a forma més significativa la bona col·laboració que hem tingut constantment amb els veïns, l'associació i el comú per poder encetar i avançar aquesta obra" ha destacat Marquina.

Les cinc il·lustracions que s'han col·locat en la tanca estan fetes per una agència nacional, on s'ha cercat una combinació de creativitat, la interactivitat i un parèntesi artificial, amb l'ús de la IA per trobar imatges "una mica més espectaculars" segons ha explicat Marquina. En addició, s'ha tingut en compte l'existència de la identitat andorrana en les il·lustracions. "Trobem grandalles, un trencalòs, uns boscos amb arbres o pins, més típics d'Andorra" ha revelat. El pressupost total del projecte, que es preveu que es quedi durant la durada total de les obres, ha estat entre els 6.000 i els 9.000 euros, "depèn del que s'inclogui" ha revelat.

Una de les idees darrere de l'acció és amenitzar les molèsties d'espai i incomoditat que genera l'obra. Segons ha declarat el responsable del programa NODE, les il·lustracions poden servir per fer-se 'selfies' que esperen que la gent ho agraeixi, i que la circulació de vianants de l'avinguda Meritxell es traslladessin a la zona, i inclús, fins a Prada Ramón. "Tot això que fem i els projectes que queden, és bo per nosaltres" ha declarat De las Heras amb relació a la durada de les obres i la impossibilitat per fer evitar les conseqüències. "Riberaygua i Travesseres té vida, i hem d'impulsar-la" ha conclòs González.

Notícies relacionades