Dissabte 27 de juliol de 2024
|
11:55 H
L'artista Judit Rodrigo.
L'artista Judit Rodrigo. (Foto: Judit Rodrigo)
Speaker's Corner

Desvetllant les emocions amb l'art expressiu, 'tots tenen una part creativa i expressiva en el seu interior'

L'art expressiu posseeix la capacitat d'endinsar-nos a l'ànima de cadascú i explorar un univers sense límits. En un món on les paraules sovint es queden curtes per expressar el que realment una persona sent, l'art es converteix en un llenguatge universal que transcendeix les barreres lingüístiques.

Andorra la Vella.- L'art expressiu posseeix la capacitat d'endinsar-nos a l'ànima de cadascú i explorar un univers sense límits. En un món on les paraules sovint es queden curtes per expressar el que realment una persona sent, l'art es converteix en un llenguatge universal que transcendeix les barreres lingüístiques. Amb aquest objectiu, l'artista Judit Rodrigo oferirà un taller d'art expressiu el 18 de maig l'hotel Roc Blanc. Durant aquest taller, els participants tindran l'oportunitat de reconnectar i viatjar a la infantesa des de la perspectiva del joc i el descobriment, moments de la vida on l'espontaneïtat i el gaudi pur cobren rellevància, i que, com assenyala l'artista, "a vegades amb les responsabilitats del dia a dia, ens oblidem de tot allò".

Des de la seva experiència personal, la motivació de Rodrigo per dur a terme els tallers sorgeixen gràcies als seus participats, perquè els hi permet alliberar emocions i experimentar la satisfacció de descobrir que "tots tenen una part creativa i expressiva en el seu interior". En aquest sentit, l'artista recomana combinar l'eina artística amb el suport de professionals en l'àmbit de la salut mental, per a obtenir beneficis addicionals. Tanmateix, l'art expressiu té altres beneficis com en la millora de la concentració, alliberar càrregues emocionals, comunicar-se i conèixer altres persones a través de la creativitat.

Sense dubte, una de les dificultats més freqüents en els tallers oferts per l'artista és "deixar-se portar, a molta gent els hi és complicat, des de la simplicitat de tancar els ulls i fluir", i afegeix que "estem tan acostumats que ens diguin què fer" que en el moment d'escoltar-nos a un mateix "de vegades ens costa". Així, el taller va dirigit principalment a persones adultes, siguin novells o experimentats en les arts plàstiques, ja que s'implementaran pràctiques senzilles, que després, "cadascú amb la seva trajectòria vital dins l'art, pot arribar on vulgui", segons ha comentat l'artista. Per tant, les pràctiques estaran adaptades per a qualsevol persona que vulgui experimentar, sense la necessitat de tenir cap tècnica artística prèvia i, alhora, el taller serà "un espai lliure i sense judicis", on "l'expressió està totalment validada".

L'organització i realització d'aquests tallers no només tenen un impacte en els participants, sinó que també repercuteix en la vida professional de Rodrigo. Gràcies a les experiències compartides amb els seus alumnes, li permet "recordar quin és el camí a seguir" i mantenir viu el vincle amb l'expressió i l'art, evitant caure en la temptació i tendència actual de "fer art per vendre".

Rodrigo també ofereix una eina per a aquells que vulguin iniciar-se en l'art expressiu amb una tècnica "molt bàsica i senzilla". Consisteix simplement a agafar un full i un llapis, tancar els ulls i deixar-se portar mentre es dibuixen gargots. En obrir els ulls, l'artista recomana "deixar volar la imaginació i començar a dibuixar allò que la ment projecta". Aquesta tècnica pot ser molt útil en moments d'angoixa i com a via d'escapament, ja que "permet connectar amb el present".

Notícies relacionades