Dimecres 29 de maig de 2024
|
23:28 H
Standard & Poor's millora la nota d'Andorra.
Standard & Poor's millora la nota d'Andorra. (Foto: EFE)
Sector públic

Standard & Poor’s eleva la qualificació d’Andorra a A-/A-2 i manté la perspectiva positiva

L'agència d'avaluació Standard & Poor's (S&P) ha publicat aquest divendres a la nit la qualificació d'Andorra i l'eleva a A-/A-2, mantenint la perspectiva positiva.

Andorra la Vella.- L'agència d'avaluació Standard & Poor's (S&P) ha publicat aquest divendres a la nit la qualificació d'Andorra i l'eleva a A-/A-2, mantenint la perspectiva positiva. Aquesta pujada de la qualificació, la darrera obtinguda era BBB+/A-, respon al fet que el Principat ha millorat substancialment les seves dades estadístiques en els darrers anys, segons s'indica a l'informe. Aquest fet proporciona a les agències de qualificació més confiança en l'avaluació de la posició d'actius externs nets del país, segons es recull al document.

L'agència avaluadora també destaca que el procés d'acostament a la Unió Europea a través de l'acord d'associació afavorirà la diversificació econòmica del Principat, una consideració que altres agències de 'ràting' ja havien apuntat en els darrers informes de qualificació sobre el país.

Finalment, l'informe d'Standard & Poor's assenyala que la política fiscal del Govern és sòlida i les seves necessitats de finançament estan cobertes fins al 2027. En aquest punt, l'agència també preveu que la posició patrimonial de les administracions públiques d'Andorra continuarà millorant, mentre que la despesa per interessos es mantindrà estable.

Notícies relacionades