"/> "/>
Dissabte 27 de juliol de 2024
|
11:56 H
El Kailash, el cim sagrat del budisme.
El Kailash, el cim sagrat del budisme. (Foto: )
Speaker's Corner

Valorar la vida i controlar el patiment a través del budisme tibetà

Poder controlar l'estat de patiment de les persones i prendre consciència del valor de la vida humana. Sota aquesta premissa l'hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany acull aquest cap de setmana un curs de budisme tibetà que s'emmarca en el cicle Speakers'Corner i que vol donar a conèixer tant les ensenyances de Buda com els seus beneficis. Segons explica el conductor del curs, Enric Miranda (Thubten Samten), la finalitat de les dues jornades serà que els assistents "entenguin que el seu patiment es pot eliminar amb les eines que dona el budisme" i també donarà un seguit de pautes per "valorar la nostra vida" i "entendre els nostres enganys mentals".

Andorra la Vella.- Poder controlar l'estat de patiment de les persones i prendre consciència del valor de la vida humana. Sota aquesta premissa l'hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany acull aquest cap de setmana un curs de budisme tibetà que s'emmarca en el cicle Speakers'Corner i que vol donar a conèixer tant les ensenyances de Buda com els seus beneficis. Segons explica el conductor del curs, Enric Miranda (Thubten Samten), la finalitat de les dues jornades serà que els assistents "entenguin que el seu patiment es pot eliminar amb les eines que dona el budisme" i també donarà un seguit de pautes per "valorar la nostra vida" i "entendre els nostres enganys mentals".

Al llarg de la sessió, a més, l'expert posarà en relleu la importància de la llei còsmica (karma), ja que, tal com afirma, "el seu efecte és molt potent i també el podem reajustar si l'entenem". Paral·lelament, a la jornada es parlarà sobre els beneficis de la meditació, un procés que ajuda a "calmar la ment i domar-la durant la resta de la teva vida". En aquest sentit, es vol defugir de la creença que només es tracta d'una postura: "la meditació tibetana consisteix a tenir un control de la teva ment a través del silenci i poder arribar a comprendre moltes coses que des d'una ment alterada no pots", afirma.

El curs de budisme se celebrarà dissabte en jornada de matí i tarda i diumenge durant el matí. A banda dels aspectes presentats, també s'abordaran conceptes com ara els mantres (frases repetitives que transmeten força mental i que s'utilitzen per calmar la ment), la influència de l'art budista o la presa de refugi, és a dir, un bateig budista que es basa en tenir un compromís amb les tres joies el budisme: el camí del Buda (mestre espiritual), el camí del Dharma (ensenyaments) i el camí del Sangha (comunitat).

El ponent afegeix que el budisme no s'ha d'entendre com una religió, sinó com una manera de viure on s'ha de veure tot de manera més senzilla i deixant enrere el patiment. "L'important és que amb la teva vida quotidiana et trobis millor i evitis el conflicte", conclou.

Notícies relacionades