"/> "/>
Dissabte 27 de juliol de 2024
|
06:45 H
L'executiu ha fet divuit inspeccions a empreses.
L'executiu ha fet divuit inspeccions a empreses. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

El Govern fa divuit inspeccions a empreses per irregularitats laborals que deriven el més de 100.000 euros de sancions

El Govern ha fet divuit inspeccions d'ofici per irregularitats en la contractació de persones. Aquests controls a "entre quatre i cinc empreses" han tingut com a resultat vuit expedients i quatre empreses sancionades per un import de més de 100.000 euros.

Andorra la Vella.- El Govern ha fet divuit inspeccions d'ofici per irregularitats en la contractació de persones. Aquests controls a "entre quatre i cinc empreses" han tingut com a resultat vuit expedients i quatre empreses sancionades per un import de més de 100.000 euros. Es tracta, segons ha puntualitzat Casal, d'una minoria de les empreses ja que el gruix del teixit empresarial del país "fa bé la feina"Així ho ha posat en relleu el ministre portaveu, Guillem Casal, per evidenciar la "proactivitat" de l'executiu en la lluita contra les irregularitats laborals. De fet, Casal ha fet aquestes manifestacions qüestionat per la visita a Andorra aquest dimecres del cònsol general del Perú a Barcelona i el seu adjunt.

La trobada entre els representants peruans i els del Govern (membres dels ministeris de Treball, Interior, Afers Socials i Afers Exteriors i la policia) ha estat qualificada per Casal com de "molt positiva" i ha destacat que s'ha desenvolupat amb una "extrema cordialitat". De fet, ambdues parts han acordat que els treballadors que vulguin desplaçar-se a Andorra puguin ser informats de les condicions que cal complir per treballar a Andorra. Es vol que aquesta sigui una "informació veraç i de primera mà" que els pugui arribar i que no es tracti d'informacions falses "que puguin derivar en situacions no desitjades", segons ha remarcat el portaveu de l'executiu.

Casal ha reivindicat la "voluntat de treballar de manera conjunta" amb les autoritats peruanes de tal manera que es puguin fer accions conjuntes per "esbrinar què ha passat" amb les irregularitats detectades entre els treballadors desplaçats i ha reivindicat que l'executiu hi ha estat "molt a sobre" tal com demostren les inspeccions d'ofici tirades endavant i també el fet que ja s'hagi anunciat la voluntat de modificar la llei de tal manera que no es permeti la figura del treballador desplaçat extracomunitari.

Notícies relacionades