"/> "/>
Divendres 25 d'octubre de 2024
|
01:56 H
Una simulació del centre de recerca de Grifols a Ordino.
Una simulació del centre de recerca de Grifols a Ordino. (Foto: Grifols)
Sector públic

Casal, sobre el projecte de Grifols: 'És el moment de mirar si el seguim encarrilant de la mateixa manera o si cal fer algun canvi'

L'aterratge del laboratori de Grifols a Ordino continua sent una incògnita després que el cap de Govern, Xavier Espot, avancés aquest dimarts que properament està prevista una reunió del consell d'administració d'Andorra Business per decidir si finalment el projecte tira endavant. El ministre portaveu, Guillem Casal, ha reiterat aquest dimecres que és sobre aquest òrgan a qui recau la potestat de prendre la decisió, ja que "són ells els que han encapçalat el projecte" i, per tant, són qui han "d'analitzar i dirimir la situació".

Andorra la Vella.- L'aterratge del laboratori de Grifols a Ordino continua sent una incògnita després que el cap de Govern, Xavier Espot, avancés aquest dimarts que properament està prevista una reunió del consell d'administració d'Andorra Business per decidir si finalment el projecte tira endavant. El ministre portaveu, Guillem Casal, ha reiterat aquest dimecres que és sobre aquest òrgan a qui recau la potestat de prendre la decisió, ja que "són ells els que han encapçalat el projecte" i, per tant, són qui han "d'analitzar i dirimir la situació".

En aquest sentit, el ministre ha recordat que ja fa més d'un any que s'està treballant al voltant d'aquest projecte i ara "és el moment d'acabar de mirar si el seguim encarrilant de la mateixa manera, si cal fer algun canvi i quines són les intencions de la multinacional". Casal, però, no ha avançat la data concreta de quan tindrà lloc la trobada, tot i que ha remarcat que es tracta d'un pas previ necessari abans de prendre la decisió final. "Hem de fer els tràmits interns a casa nostra i també traslladar-los al conjunt dels membres del consell d'administració de la companyia que encapçala el centre de recerca a Ordino", ha dit.

Així doncs, serà durant aquesta trobada quan es decidirà si el laboratori tira endavant tal com s'havia plantejat inicialment, si s'introdueix alguna modificació o si, tal com va avançar Espot, s'acaba aturant. En tot cas, Casal no ha volgut avançar res del que pugui succeir: "No hem de posar el carro abans dels bous", ha conclòs.