Dissabte 27 de juliol de 2024
|
08:11 H
Marta Alberch durant una roda de premsa.
Marta Alberch durant una roda de premsa. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

Marta Alberch és proposada formalment per assumir la direcció de l'Institut Nacional de l'Habitatge

El consell de ministres ha acordat aquest dimecres proposar el nomenament de Marta Alberch com a directora de l’Institut Nacional de l’Habitatge (INH), en substitució de Josep Maria Pla, que va presentar la renúncia voluntària al càrrec que ocupava des de l'octubre del 2021.

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha acordat aquest dimecres proposar el nomenament de Marta Alberch com a directora de l’Institut Nacional de l’Habitatge (INH), en substitució de Josep Maria Pla, que va presentar la renúncia voluntària al càrrec que ocupava des de l'octubre del 2021.

Segons ha explicat aquest dimecres el ministre portaveu, Guillem Casal, formar part del comitè director de l’institut permet a Alberch donar continuïtat a l’estratègia de l’organisme i fer seguiment de projectes ja consolidats, com la gestió integral de Casa Aristot Mora, i assumir la futura gestió del parc públic d’habitatge.

Com que l'aspirant al càrrec havia estat proposada pels comuns, correspondrà a la reunió de cònsols designar una nova persona per formar part del comitè director de l’INH. Aleshores es podrà sotmetre a la consideració del Consell General la designació d’Alberch i del nou candidat.

Adjudicats els treballs de reforma de l’edifici Font del Ferro

D'altra banda, i amb la voluntat de continuar nodrint el parc públic d’habitatges per garantir l’accés de la ciutadania a pisos a preu assequible, el consell de ministres ha adjudicat la reforma de l’edifici Font del Ferro a Aixovall –adquirit pel Govern, per adequar-lo i poder disposar de disset pisos de lloguer a preu assequible–, a l’empresa Cevalls SAU, per un import de 2.033.774,78 euros. El termini d’execució de les obres és de setze mesos i es preveu que les obres comencin en un termini "molt breu".

Segons ha exposat Casal, aquesta reforma s’inclou en els projectes de construcció i rehabilitació de 300 pisos per destinar-los a lloguer a preu assequible. Aquesta xifra creixerà, amb uns 150 pisos més, gràcies als habitatges que aportarà el nou edifici projectat a Borda Nova i a altres iniciatives que estan en marxa mitjançant la concertació publicoprivada per construir nous edificis a Andorra la Vella, Ordino i la Massana.


Notícies relacionades