Dilluns 22 de juliol de 2024
|
00:00 H
L'alimentació és un dels grups que modera la inflació al juny.
L'alimentació és un dels grups que modera la inflació al juny. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC avançat del juny baixa fins al 3,2%

La variació interanual estimada de l'IPC al mes de juny s'ha situat en el 3,2%, segons el càlcul de l'indicador avançat publicat aquest dilluns pel departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria sis dècimes respecte de l'IPC avaluat durant el mes de maig (3,8%).

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l'IPC al mes de juny s'ha situat en el 3,2%, segons el càlcul de l'indicador avançat publicat aquest dilluns pel departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria sis dècimes respecte de l'IPC avaluat durant el mes de maig (3,8%).

Segons assenyala Estadística, aquest comportament de la inflació seria a causa, principalment, de l'evolució dels preus dels grups de béns i serveis diversos; d'aliments i begudes no alcohòliques; i del grup de transports.

Pel que fa als països de l'entorn, l'IPC avançat d'Espanya al juny s'ha situat en el 3,4%. En cas de confirmar-se, disminuiria dues dècimes respecte de la variació registrada al maig. Per la seva banda, l'IPC avançat de França s'ha fixat en el 2,1%, una xifra que, en cas de confirmar-se, disminuiria dues dècimes respecte de la variació del mes anterior.

Notícies relacionades