"/> "/>
Dimarts 18 de novembre de 2025
|
03:38 H
L'estació de Grandvalira.
L'estació de Grandvalira. (Foto: Grandvalira Resorts)
Actualitat

Grandvalira afronta una temporada de neu més curta i amb problemes de contractació per l'Entry/Exit

"L'impacte que pot tenir per nosaltres i per a les nostres operatives és significatiu, sobretot si posem el foc en el personal de restauració", ha apuntat Ledesma

Andorra la Vella.- L'inici de la temporada de neu de Grandvalira, ja afectada per la meteorologia que ha obligat a acurtar els dies esquiables, es veu en risc per a la falta de treballadors temporers. El director de màrqueting de Grandvalira, David Ledesma, ha lamentat l'"afectació significativa" que ha suposat l'Entry Exit System en la contractació de personal, que enguany arriba a prop dels 2.200 temporers i més de 500 de treballadors fixos. "L'impacte que pot tenir per nosaltres i per a les nostres operatives és significatiu, sobretot si posem el foc en el personal de restauració", ha apuntat Ledesma, tot indicant que alguns establiments corren el perill de "no obrir" en l'inici de la temporada.

Un dels punts clau són els treballadors ja formats per Grandvalira. "La destinació d'Andorra, en general, tothom s'està posicionant cap a un client cada cop més prèmium, però aquest client més prèmium requereix un servei prèmium", ha justificat Ledesma. La formació és clau per mantenir els estàndard de qualitat i "en els últims anys hem anat formant personal i, en alguns casos, ara, amb l'afectació de l'Entry-Exit, es posa en risc que tota aquesta inversió que vam fer en personal". "Ja sap el que necessitem, els estàndards de qualitat que li volem donar als nostres clients, no puguin repetir i això, d'aquesta manera, pot tenir una afectació al nivell de servei que volem donar", ha criticat Ledesma.

"Potser d'aquí a diverses setmanes d'arrencar la temporada no tenim tots els treballadors que necessitaríem per encetar", ha sentenciat Ledesma. "Haurem de fer tots els esforços possibles, perquè necessitem aquestes unitats de negoci, principalment la que es veu més afectada, que és la restauració, per fer sostenible el negoci de les estacions d'esquí", ha lamentat. Amb la temporada 2025/26 "no només ens hem hagut d'adaptar al canvi meteorològic, sinó al canvi de legislació" i la previsió és pessimista quant a l'absència de treballadors en una temporada d'esquí encara més curta que l'anterior.

"Acollim i allotgem pràcticament a més del 50% dels treballadors que venen a treballar a Andorra amb nosaltres. Això és un immens esforç econòmic que han fet les estacions d'esquí, amb un cost altíssim", ha asseverat Ledesma, tot concloent que "si volem donar un nivell de qualitat de servei alt, el que necessitem és que els nostres treballadors estiguin a gust".

Notícies relacionades