Divendres 26 d'abril de 2024
|
18:11 H
Membres del col·lectiu Twenty50 i d'El Niu d'Andorra Telecom.
Membres del col·lectiu Twenty50 i d'El Niu d'Andorra Telecom. (Foto: El Niu)
Una imatge de la trobada entre el col·lectiu Twenty50 i representants d'El Niu d'Andorra Telecom.
Una imatge de la trobada entre el col·lectiu Twenty50 i representants d'El Niu d'Andorra Telecom. (Foto: El Niu)
Innovació

Twenty50 mostra el seu interès per instal·lar-se a Andorra

Andorra la Vella

El col·lectiu Twenty 50 ha visitat aquest divendres El Niu d'Andorra Telecom i ha mostrat el seu interès per instal·lar-se a Andorra. És una associació, un club, un laboratori d'idees fundat per un grup de professionals de diversos sectors, tots menors de 40 anys, que es reuneix com a mínim un cop al mes per parlar de tecnologia, ciènciai  comunicació.

Entre els fundadors de Twenty50 destaquen els exdiputats Roger Montañola i Xavier Cima, el marit d'Inés Arrimadas, presidenta del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament català i líder de l'oposició. Cima s’ha dedicat a la consultoria estratègica durant més de deu anys i ha exercit de president del consell d’administració de la societat d’aigües de Ripoll Somasrsa. Juntament amb el seu amic i exdiputat d’Unió Roger Montañola, va fundar Diplolicy que assessora empreses de la talla d’Uber.

Cima també és CEO i fundador de Diplodat Techonologies centrada en el Big Data, la intel·ligència artificial o el Machine Learning i és membre de Barcelona Tech City. Té estudis en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC i d'Enginyeria Geològica per la Universitat Politècnica de Catalunya. En el passat també ha estat membre del Consell Comarcal del Ripollès, tresorer del consorci Ripollès Desenvolupament, vicepresident de la mesa de la Comissió d’Interior i de la de Comissió d’Empresa i Ocupació, a més de secretari de la mesa de la Comissió d’Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya.

Els altres fundadors de Twenty50 són Xavier Salvatella, director de comunicació del RCD Espanyol; Daniel Domenjó, ex conductor del programa La Rambla de Barcelona Televisió; Ignasi Belda, primer executiu d'Intelligent Pharma; Carles Duran, director de Sales & Màrqueting; Joan Arús San Segundo, director d'operacions de Intercros Alimentació; i Albert Parrés, economista i soci de Roger Montañola. Twenty50 es defineix com un "centre de talent global" que promou "la interdisciplinarietat entre la política, els negocis, la comunicació i la ciència". Roger Montañola ha assegurat que Twenty50 no té cap orientació ideològica o política perquè entre els seus fundadors i socis es troben des socialistes a liberals, des independentistes a defensors de la unitat d'Espanya. La intenció dels promotors del club és que es constitueixin 'franquícies' en altres llocs del món com Andorra, Londres o Dubai.

 

Notícies relacionades