Divendres 26 d'abril de 2024
|
09:48 H
La fundadora de l'agència de viatges Bru&Bru, Ana Bru, i i el president de Virgin Group, Richard Branson.
La fundadora de l'agència de viatges Bru&Bru, Ana Bru, i i el president de Virgin Group, Richard Branson. (Foto: Bru&Bru)
Empresa

Una agència ven bitllets a Andorra per viatjar a l'espai

Andorra la Vella

L'agència de viatges barcelonina Bru&Bru és l'única autoritzada per vendre bitllets a Andorra i a Espanya per viatjar a l'espai. De moment, deu espanyols ja tenen reservada una plaça per viure l'experiència amb l'empresa nord-americana Virgin Galactic, que per 250.000 dòlars (uns 213.000 euros) ofereix la possibilitat de realitzar un vol espacial a 110 quilòmetres de la Terra i experimentar la ingravidesa durant uns minuts.

Aquests viatgers ja han fet una estada a Filadèlfia (els Estats Units) per fer l'entrenament als simuladors del Centre Nacional de Capacitació i Investigació Aeroespacial (Nastar). Les proves de simulador són obligatòries per a qualsevol comprador del bitllet a l'espai, que a més ha de tenir com a requisits un bon estat de salut i forma física.

Virgin Galactic calculava posar en òrbita els primers vols a l'espai el primer semestre del 2009, però nou anys després la nau encara es troba en fase de proves i sense data definitiva per a les expedicions. El 2014, un accident en un vol de prova en el qual va morir un copilot va refredar el procés tot i que no va afectar les reserves.