Dimarts 07 de maig de 2024
|
09:42 H
Seu de Tesla a Pequín.
Seu de Tesla a Pequín. (Foto: EFE )
Empresa

Tesla rep amb caigudes l'anunci que seguirà cotitzant en borsa

Andorra la Vella

Les accions de la firma automobilística nord-americana Tesla baixen, després que aquest dissabte el conseller delegat de la companyia, Elon Musk, anunciés que l'entitat seguiria cotitzant. A l'obertura de Wall Street havien caigut un 3% i al mercat alemany el descens ha estat d'un 4%.

El 7 d'agost passat, Musk va anunciar a través de Twitter que tenia intenció d'excloure la seva companyia de borsa. A través d'un comunicat que va publicar al blog de l'empresa, el conseller delegat de la multinacional va argumentar que estar en mans del accionistes afegeix "una gran pressió a la presa de decisions" que podria afectar els plans empresarials "a llarg termini". No obstant això, el magnat tecnològic es va fer enrere al·legant que seguir cotitzant a borsa era "el millor" per a Tesla. De fet, el fabricant d'automòbils és una empresa que encara no ha registrat beneficis i encara depèn en excés del finançament extern.

Que l'empresa sigui rendible depèn, en gran part, de si es compleixen els estàndards de producció del Model 3, el model de cotxe elèctric més assequible de Tesla. El mateix Musk va admetre que van haver de superar "diversos obstacles" durant el procés de producció. No obstant això, a principis d'agost va reconèixer que la firma nord-americana estava produint 7.000 vehicles a la setmana, una producció que els hauria de permetre "ser rendibles", tal com va assegurar Musk.

Notícies relacionades