Dissabte 27 d'abril de 2024
|
02:25 H
El cap de Govern, Toni Martí, conversa amb el president del grup parlamentari mixt, Josep Pintat, moment abans de l'inici de la sessió al Consell General.
El cap de Govern, Toni Martí, conversa amb el president del grup parlamentari mixt, Josep Pintat, moment abans de l'inici de la sessió al Consell General. (Foto: M. F.)
Sector públic

El Govern destinarà 190.000 euros per ajudar les pimes

Andorra la Vella

El cap de Govern andorrà, Toni Martí, ha anunciat una partida pressupostària de 190.000 euros per ajudar les petites i mitjanes empreses (pimes) del país. No seran préstecs, ha concretat, "sinó petites subvencions" de fins a 6.000 euros per beneficiari, per contribuir a millorar la innovació, la internacionalització i el rendiment de les seves empreses. Les ajudes es podran sol·licitar a partir de la setmana que ve i es gestionaran a través de la iniciativa Actua, l'agència de promoció econòmica per als inversors nacionals i estrangers.

Martí ha fet aquest anunci durant la primera jornada del debat d'orientació política que s'ha celebrat aquest dilluns; en el seu discurs, de gairebé tres hores, ha aprofitat per fer balanç de la legislatura que és a punt d'expirar. S'ha reservat la jornada d'aquest dimarts, on intervindran els grups parlamentaris, per anunciar la data de les eleccions generals.

El cap de Govern ha volgut destacar algunes de les xifres que demostren que l'economia andorrana prospera, com que durant el segon trimestre d'aquest any el PIB ha crescut un 2,2%, o que els visitants que pernocten al país ja superen els tres milions anuals, objectiu que l'executiu s'havia marcat per a finals del 2019.

Notícies relacionades