Opinió

Pedagogia aeronàutica

Cal explicar, de manera senzilla i planera tot el que fa referència a l'aeroport perquè aquest sigui una realitat

L'aeroport d'Andorra és un dels temes que ha omplert més pàgines, ha generat més reunions i ha produït més documents. Però malgrat tot això encara no s'ha aconseguit que la informació passi, que arribi al conjunt de la població. Potser ha faltat pedagogia.

Explicar clarament quin tipus d'avió hi pugui aterrar, que la instal·lació compleix amb totes les normes de seguretat i, sobretot, el que suposarà pel país, pel turisme i per a la inversió estrangera. Cal donar totes les dades, tots els detalls i fer-ho de manera senzilla i planera, amb l'acompanyament d'experts i de professionals. Només així es pot desencallar el projecte i que sigui una realitat.

És necessari saber l'impacte de l'aeroport sobre el Producte Interior Brut (PIB) d'Andorra, la possibilitat d'establir-li línies regulars, o el grau d'implicació del Govern. Analitzar i poder debatre totes les dades per obtenir el màxim suport a tots els nivells i que tothom sigui conscient de la importància de tenir un aeroport i especialment la ciutadania. Per això cal fer pedagogia aeronàutica.