Dissabte 04 de maig de 2024
|
19:35 H
La botiga Nostrum a la cruïlla dels carrers Bonaventura Riberaygua i Joan Maragall d'Andorra la Vella.
La botiga Nostrum a la cruïlla dels carrers Bonaventura Riberaygua i Joan Maragall d'Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

L'empresa Home Meal, propietària de Nostrum, presenta concurs de creditors

Andorra la Vella

L'empresa Home Meal, propietària de la cadena de menjar Nostrum, amb dues botigues a Andorra la Vella, ha presentat concurs de creditors després que una de les seves entitats creditores hagi decidit embargar els comptes de l'empresa, segons ha informat en un comunicat. La companyia va anunciar al setembre un principi d'acord amb les nou entitats financeres que conformen el seu 'pool' bancari per refinançar tot el seu deute a curt termini, i amb els tenidors de pagarés a un any cotitzats a Luxemburg, per un import aproximat de 10 milions d'euros.

La companyia tenia prevista la signatura de l'acord aquest dimarts, després de l'aprovació el dilluns de l'operació per part de la junta general d'accionistes de la societat. No obstant això, ha assegurat que "la decisió unilateral i d'última hora d'una sola de les entitats" del 'pool¡ d'embargar els comptes de la societat, ha provocat la ruptura de l'acord de refinançament. Home Meal ha lamentat que aquesta decisió perjudica no solament els seus interessos sinó també els de la resta de la banca i tenidors de pagarés cotitzats, que componen més del 90% del deute de la societat.

La matriu de Nostrum va tancar el 2017 amb unes pèrdues de gairebé tres milions i mig d'euros, més del doble que en l'any anterior. Malgrat tot, preparava un pla d'expansió a tot Europa que preveia ampliar la xarxa de Nostrum dels 130 establiments actuals als 800. Amb el preconcurs, l'empresa guanya tres mesos de temps per arribar a un acord amb els creditors. Si no, es veurà abocada a la suspensió de pagaments.

 

Notícies relacionades