Dissabte 27 d'abril de 2024
|
02:18 H
Fabricació d'un vehicle Audi a la factoria d'Alemanya.
Fabricació d'un vehicle Audi a la factoria d'Alemanya. (Foto: Audi)
Empresa

Audi estalvia 110 milions d'euros gràcies a les idees dels seus treballadors

Andorra la Vella

El fabricant d'automòbils Audi va aconseguir en 2018 un estalvi de 109.100.000 d'euros gràcies a les idees dels seus treballadors per guanyar en eficiència en les plantes alemanyes que té a Ingolstadt i Neckarsulm, ha informat aquest dilluns l'empresa en un comunicat. Per la implantació d'aquestes mesures els treballadors van rebre 8,1 milions d'euros en incentius, ha explicat la marca.

El 2018, dins el Programa Audi Idees, els empleats van presentar més de 25.000 propostes, de les quals la companyia va implementar ues 13.500 suggeriments per millorar els processos de funcionament. Sobre això, el fabricant ha destacat tres idees que "exemplifiquen la varietat i, en alguns casos, el gran potencial" d'aquestes. És el cas de la de dos empleats de Neckarsulm, el treball és pintar automòbils amb pintura especial, i que amb el seu projecte han permès reduir significativament la quantitat de pintura utilitzada mitjançant un sistema de comandes més eficient.

Amb uns 1.100 cotxes pintats cada any utilitzant aquests colors especials, Audi estalvia al voltant de 280.000 euros com a resultat de la implementació d'aquesta mesura. Una altra de les idees materialitzades a Neckarsulm està relacionada amb les etiquetes de codis de barres, que havien de ser enganxades en components plàstics perquè la tecnologia anterior de lectura de codis de barres només podia llegir imatges en blanc i negre. Gràcies a un empleat del departament de planificació ara s'utilitza una càmera especial capaç de llegir el codi ja marcat directament en el motlle d'injecció, el que elimina la necessitat d'etiquetes addicionals, aconseguint estalvis de prop de 21.000 euros anuals.

La tercera de les idees ressaltades per la marca, que ha suposat un estalvi anual de 40.000 euros, ha partit de tres empleats del taller de carrosseries a Ingolstadt, els que van suggerir connectar un raig d'aire al capçal de soldadura làser d'un robot que solda dos elements de la porta del darrere de l'Audi Q2, reduint així la quantitat de residus produïts durant la soldadura.

En el futur, els empleats d'Audi ja no hauran de netejar les peces de la porta posterior a mà, en eliminar aquesta etapa del procés. A més, ja no es necessiten draps de neteja. Des de fa 50 anys Audi té un pla per comptar amb les idees de la plantilla, mentre que el Programa Audi Idees funciona des de 1994.

Audi també té programes d'aquest tipus en altres plantes europees. Els empleats de les instal·lacions a Gyor (Hongria) i Brussel·les (Bèlgica) van presentar 11.890 suggeriments de millora el 2018, que van permetre a la companyia estalviar més de 34 milions d'euros.