El director d'Actua Innovació, Marc Pons, amb el seu homòleg a l'Skolkovo Center de Moscou, Pekka Anteroa. (Foto: Actua)
Iniciatives

L’Skolkovo Innovation Center i Actua col·laboren per a les 'start-ups' d’Andorra i Rússia

Els emprenedors dels dos països podran treballar plegats

L’Skolkovo de Moscou, un dels ecosistemes d’emprenedoria i innovació més grans del món, i Actua Innovació estan col·laborant perquè els emprenedors dels dos països puguin treballar conjuntament. Aquest dijous, aprofitant la invitació russa a l’StartUp Village 2019, el director de l’entitat andorrana, Marc Pons, ha mantingut una reunió amb el seu homòleg a l’Skolkovo Center, Pekka Antero, per aprofundir en aquest acord i explorar noves vies de col·laboració.

Pons ha explicat que “fa uns mesos vam començar a treballar la col·laboració amb l’Skolkovo Innovation Center que ha de permetre que les 'start-ups' russes puguin venir a Andorra a desenvolupar l’ecosistema, i també a les d’Andorra a tenir accés a un entorn tan punter en coneixement i tecnologia”.

Per la seva banda, Alexander Chernov, vicepresident de l’Skolkovo Center, ha recordat que “vam visitar l’Espai d’Innovació d’Andorra fa un any i també vaig conèixer com treballaven dues 'start-ups' andorranes i què volien aconseguir. Amb la mida d’Andorra el resultat et surt d’immediat. O és un fracàs o és un èxit. En ambdós casos és un resultat i això és molt important”. Chernov ha remarcat que “per aquest motiu vam convidar a una delegació d’Andorra, volem parlar amb els seus professionals. Amb les 30.000 'start-ups' que tenim a Rússia i les 2.000 companyies tecnològiques de l’Skolkovo es poden fer importants col·laboracions. I és que a Andorra podem escurçar els terminis entre idea i implementació, perquè si es pren una decisió a Andorra, ens dos o tres mesos, en mig any màxim, saps que funcionarà o no”.

El director d’Actua Innovació, Marc Pons, també ha presentat, en el marc del programa de conferències de l’Startup Village 2019, alguns dels darrers projectes andorrans, com el Data Hub Andorra, i ha compartit taula rodona amb els líders d’innovació de Luxemburg, Singapur, Shenzhen (la Xina) i Moscou, amb els quals posteriorment ha mantingut reunions bilaterals amb l’objectiu d’establir noves col·laboracions i posicionar a Andorra com a destí internacional d’innovació.

Estand d’Actua i 4.500 'start-ups' de 80 països


L’organització de l’esdeveniment també ha facilitat un estand a Actua on s’han presentat les oportunitats de negoci a Andorra. Per l’Startup Village 2019, segons fonts de l’organització, hi han passat 10.000 visitants, representants de 4.500 'start-ups' de 80 països i ha comptat amb la presència de 1.000 inversors. La propera tardor està previst que es torni a celebrar un esdeveniments d’aquest tipus a l’Skolkovo Innovation Center.