Sector financer

Fort rally de les borses

Les caigudes d’ahir s’explicaven per la incapacitat dels legisladors americans de trobar un acord en la posada en marxa del paquet de mesures per valor de 2 bilions de dòlars per contenir els efectes de la COVID-19.

Les caigudes d’ahir s’explicaven per la incapacitat dels legisladors americans de trobar un acord en la posada en marxa del paquet de mesures per valor de 2 bilions de dòlars per contenir els efectes de la COVID-19. Avui tot al contrari: fort rally de les borses enfront l’esperança que es pugui tancar un acord entre demòcrates i republicans. El mercat es troba en una situació delicada i es tracta d’estabilitzar les finances de les empreses i dels consumidors. Tanmateix aquestes mesures tindran poc efecte si no es controla la pandèmia; és a dir, si la situació d’inactivitat s’allarga més en el temps, els danys en certes indústries poden ser permanents. Danys que es tradueixen amb més atur, menys consum i menys creixement; sense oblidar la problemàtica de l’endeutament.

A banda de la vessant política que guia a l’alça els mercats, la vessant sanitària també aporta el seu granet de sorra ja que a Itàlia la situació ha experimentat una lleu millora. No és així a Espanya, que ha vist repuntar el nombre d’infectats i morts. Val a dir que Espanya va per darrera d’Itàlia amb que les xifres d’avui d’Espanya, són les d’Itàlia de fa 4/5 dies. El model italià és el que s’ha de seguir pels països que ara viuran l’expansió del COVID-19.

En la vessant estrictament macro hem conegut xifres d’activitat tant a Europa com als Estats Units, mitjançant els PMI de Markit. Les lectures són les que tot seguit es detallen i que es corresponen a l’estimació preliminar del mes de març:

 

  • PMI Markit Manufactures Estats Units:             49,2 anterior 50,7
  • PMI Markit Manufactures Estats Units              49,2 anterior 50,7
  • PMI Markit Serveis Estats Units                          39,1 anterior 49,4
  • PMI Markit Manufactures Eurozona                 44,8 anterior 49,2
  • PMI Markit Serveis Eurozona                             28,4 anterior 52,6

 

 

 

Esperem un deteriorament d’aquestes magnituds en les properes setmanes; el terra l’hauríem de veure durant el proper mes d’abril a Europa, i possiblement també als Estats Units, depenent de com evolucioni l’expansió de la pandèmia.

Avui podem estar content: hem descomptat un nou dia i el mercat ha pujat amb força!

Ànims a tots i a seguir igual de bé!