Divendres 26 d'abril de 2024
|
13:33 H
El director de l'OMT, Manuel Butler.
El director de l'OMT, Manuel Butler. (Foto: EFE)
Turisme

La Covid-19 amenaça 120 milions de llocs de treball vinculats al turisme l'any 2020

Andorra la Vella

El director de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler, ha destacat aquest dimarts la gran incidència que tindrà l’emergència sanitària en el sector i ha alertat que la pandèmia posarà en risc entre 100 i 120 milions de llocs de treball el que queda de 2020.

Durant la inauguració de la conferència ‘Summit Virtual Barcelona 2020", que se celebra a la capital catalana, Butler ha demanat que la reobertura de fronteres es faci amb “responsabilitat" i ha apostat per unificar els protocols sanitaris a escala internacional per minimitzar riscos. En aquest sentit, l’organització ha presentat un protocol de recomanacions per a la reobertura dels negocis turístics, però ha admès que la pandèmia no se solucionarà fins que no hi hagi una vacuna.

El màxim responsable de l’OMT, de la qual Andorra n’és membre, ha recordat que el sector turístic és el més afectat per la Covid-19 i que serà un dels últims a sortir de la crisi, però ha encoratjat els responsables a aprofitar la situació per fer “grans reformes estructurals” vinculades a la digitalització i la sostenibilitat de les empreses turístiques.

Al maig, l'OMT va presentar diversos escenaris possibles: el més optimista preveia per a aquest any una caiguda de la demanda de turisme internacional del 58% i el més pessimista del 78%. Precisament aquest dilluns el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach, criticava des de l'ANA Economia, la total dependència de l'economia andorrana sobre el turisme i acusava el Govern de no haver fet més esforços en diversificar l'activitat laboral al país.

 

Notícies relacionades