Diumenge 28 d'abril de 2024
|
14:17 H
El president de la Cambra, Josep Maria Mas i el vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria de Corea del Sud, Seong Woo Lee.
El president de la Cambra, Josep Maria Mas i el vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria de Corea del Sud, Seong Woo Lee. (Foto: Cambra de Comerç)
Un moment de la trobada entre membres del Govern i l’enviat especial del President de la República de Corea, Chey Tae-won, i l’ambaixador de Corea acreditat a Andorra, Sahnghoon Bahk.
Un moment de la trobada entre membres del Govern i l’enviat especial del President de la República de Corea, Chey Tae-won, i l’ambaixador de Corea acreditat a Andorra, Sahnghoon Bahk. (Foto: SFG)
Turisme

Andorra i la República de Corea exploren potenciar la col·laboració econòmica i turística

Andorra la Vella.- El cap de Govern, Xavier Espot; la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, s’han reunit aquest dijous amb l’enviat especial del president de la República de Corea, Chey Tae-won, i amb l’ambaixador de Corea acreditat a Andorra, Sahnghoon Bahk, per continuar potenciant i explorant les vies de col·laboració entre els dos països. La trobada amb els representats del país asiàtic s’ha centrat en temàtiques vinculades amb l’economia o la relació turística.

D’aquesta manera, informen des de l'executiu, els representants s’han felicitat per haver finalitzat la negociació del conveni per a l’eliminació de la doble imposició (CDI) entre ambdós països el qual se signarà properament. L’objectiu de l’entesa permetrà potenciar les interaccions econòmiques i facilitar així les inversions, sense que hi hagi un sobrecàrrec financer. Així mateix, també han intercanviat punts de vista amb la voluntat d’establir un acord per potenciar la mobilitat dels joves.

En matèria turística, els representants coreans han valorat positivament l’oferta que ofereix Andorra, no només a nivell turístic sinó també mediambiental i natural. En aquest punt, han expressat la situació on molts ciutadans del país asiàtic assisteixen a la península ibèrica per fer el Camino de Santiago, i han manifestat l’interès de poder visitar el Principat aprofitant l’estada a la península per realitzar la peregrinació. Finalment, també han intercanviat punts de vista i experiències al tomb de les energies renovables.

MOU entre cambres de comerç
D'altra banda, des de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS) han informat que han signat un memoràndum d’entesa (MOU) amb la Cambra de Comerç de Corea del Sud amb l’objectiu de promoure les relacions entre els empresaris d’ambdós països. El president de la Cambra, Josep Maria Mas i el vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria de Corea del Sud, Seong Woo Lee, han formalitzat aquest acord de bones intencions amb la voluntat que aquesta signatura suposi establir un primer contacte empresarial entre les dues entitats.

En aquest sentit, es pretén fomentar la col·laboració entre els empresaris andorrans i coreans, l’intercanvi d’experiències en l’àmbit de la cooperació, promoure les relacions entre els empresaris d’ambdós països en totes aquelles àrees que els siguin d’interès.

Notícies relacionades