Sector financer

El Bank of England actua per sorpresa

Als Estats Units passem de puntetes sobre la xifra final del PIB del 4T19, que se situa en el 2,1%, perquè la dada que pren rellevància és la de peticions setmanals de subsidi d’atur

Per ordre cronològic, avui hem conegut la xifra de confiança dels consumidors alemanys, mesurada a través de l'índex GFK: La lectura s’ha situat en nivells de 2,7 pel mes d’abril, i la xifra del mes de març s’ha revisat a la baixa fins a 8,3 respecte al 9,8 estimat inicialment. La lectura de l'abril deixa aquest indicador en els mínims del mes de juny del 2009.

A França, la confiança dels empresaris del sector manufacturer es degrada al mes de març fins a nivells de 98, des del 101 del febrer. L'indicador es troba al mateix nivell que en el mes de desembre passat, coincidint amb els episodis de vaga que paralitzaven el país, arran de les reformes de les pensions. Per tenir una perspectiva, coincidint amb la crisi financera del 2008 o la de l'euro de 2011/2012, aquest indicador havia assolit nivells de 66 i 87 respectivament.

Al Regne Unit el Banc d’Anglaterra ens ha sorprès amb una rebaixa de 15 punts bàsics del preu del diner, per situar-lo en el 0,10%. Nou mínim històric. Al llarg del mes de març, la màxima autoritat monetària britànica ha reduït els tipus d’interès en 65 punts bàsics. El programa de recompra d’actius es manté sense canvis en els 435.000 milions de lliures. Més munició, doncs, per combatre la Covid-19.

Als Estats Units passem de puntetes sobre la xifra final del PIB del 4T19 que se situa en el 2,1%, perquè la dada que pren rellevància és la de peticions setmanals de subsidi d’atur. Així, aquestes van créixer fins a 3,283 milions, molt per sobre de les 281.000 d’una setmana enrere. S’ha superat amb escreix el rècord anterior de 641.000 peticions, que datava de setembre del 1982. Aquesta dada ha de seguir creixent a mesura que s’expandeixi la pandèmia al llarg dels Estats Units; d’aquí se'n desprèn la importància de les mesures adoptades. Dels 2 bilions de dòlars, 540.000 milions es destinaran directament a les llars nord americanes; aquests diners està previst que arribin d’aquí a tres setmanes, un cop s’adopti la llei. Cal recordar que el consum representa més de dues terceres parts del PIB dels Estats Units.

La Xina implementarà mesures d’estímul per valor de 350.000 milions de dòlars; d'aquest total, 140.000 milions seran en forma de reduccions d’impostos.

Com sempre, desitjo que tots seguiu en bona forma!