Oficina del Servei d'Ocupació. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L’atur es dispara al mes de març a causa de l’estancament econòmic provocat pel coronavirus

El nombre d’inscrits sense feina al registre creix un 45% i se situa en 644 persones

Andorra la Vella.- Era d’esperar. La xifra de persones sense feina al país ha crescut notablement a causa de l’aturada econòmica provocada per l’emergència sanitària. El nombre global de demandants en recerca a final del mes de març se situa en 644 persones, el que representa un 45,7% més que al febrer. Això són 202 aturats més que se sumen a la llista de persones que busquen una ocupació. Si comparem la xifra d’aquest març amb el de l’any passat, l’augment és encara més alt, d’un 47,4% (aleshores hi havia 437 persones inscrites al registre). De fet, si es compara la diferència entre el febrer de 2019 i el març de 2020, l'augment de l'atur només va ser del 3,1% (va passar de 424 aturats a 437).

El nombre de demandants en millora (persones que ja tenen feina però que estan inscrites perquè volen trobar una altra ocupació) és de 294 persones, amb una variació positiva respecte al mes anterior del 8,1%; revisant el març de 2020 amb el març de 2019, també hi ha hagut un increment del 7,7%.

Pel que fa al nombre total de llocs de treball oferts, és de 812, el que suposa que la xifra de vacants va caure un 15,8% al març respecte al mes anterior. La crisi de la Covid-19 seria la responsable directe d’aquesta disminució en l’oferta de treball. Respecte al mateix mes de l’any anterior, la variació del nombre de llocs de treball oferts també és negativa, amb un -3,6%.

Fent un anàlisi general de la situació d’atur al país, durant els darrers 12 mesos hi ha una mitjana de 444 demandants en recerca i 263 en millora. La mitjana de llocs de treball comptant l’últim any des del març passat, és de 935.