Dissabte 27 d'abril de 2024
|
04:44 H
Un pagament efectuat a través de Whatsapp.
Un pagament efectuat a través de Whatsapp. (Foto: Whatsapp)
Sector financer

Pagar a través de WhatsApp: una realitat lluny d’Andorra

Andorra la Vella

El WhatsApp és una de les aplicacions mòbils més utilitzades del món. La plataforma digital va començar sent una via per intercanviar missatges instantanis; després va incorporar la videoconferència, i ara fa un pas més enllà amb la possibilitat de pagar de manera immediata a les persones amb les que s’està parlant.

Des d’aquesta setmana, al Brasil els usuaris de WhatsApp ja poden fer pagaments als seus contactes a través de l’aplicació, i fins i tot comprar en alguns establiments petits que ofereixen els seus productes a través de la plataforma. La companyia ha escollit el país sud-americà perquè és un dels que més utilitza l'app, juntament amb Espanya, que seria el pròxim destí en tenir aquesta opció de pagament.

Pel que fa a Andorra, els bancs consideren que "el sistema financer encara està molt verd en aquestes coses" i és una assignatura pendent en els pròxims anys. Però malgrat la voluntat que es pugui tenir des d'Andorra per adoptar aquests sistemes de pagament, hi ha poques empreses tecnològiques que considerin el Principat un país atractiu. "A Apple Pay, per exemple, no els surt a compte adaptar el seu sistema al territori andorrà perquè el país és massa petit i el nombre de clients potencials insignificant. D'altres aplicacions ni tan sols reconèixen Andorra dins el seu llistat de països", remarquen.

I què passarà amb Bizum?

Bizum és una de les opcions de pagament a través del mòbil que més ha crescut els darrers mesos a Espanya (l’any passat va processar 53 milions d’euros en transaccions econòmiques), però malauradament tampoc està disponible a Andorra. No és possible fer-lo servir amb bancs del Principat tot i que no hi ha cap restricció per enviar diners a un número de telèfon andorrà sempre i quan tingui associat un compte bancari espanyol.

Malgrat tot, Bizum és l’aplicació estrella a l’hora de pagar un regal comprat entre molts o de repartir el compte d’un sopar, però l’entrada de WhatsApp podria acabar destronant-lo.

Notícies relacionades