Divendres 26 d'abril de 2024
|
18:42 H
El passadís d'un supermercat.
El passadís d'un supermercat. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'índex de vendes a les grans superfícies cau un 33,5% al maig

Andorra la Vella.- L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall, a preus corrents, ha experimentat durant el mes de maig una variació negativa del 33,5% respecte del maig del 2019. Segons ha fet públic aquest dijous el departament d'Estadística, si es desglossa l'índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris ha augmentat l'1,7% i, la venda de la resta de productes no alimentaris ha caigut el 67,1% en comparació al mateix període de l'any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra de França (-2,4%) i de la d'Espanya (-30,5%).

Pel que fa a l'índex de vendes a preus constants, descomptant l'efecte dels preus, ha disminuït el 34,3% en comparació amb el període homòleg de l'any anterior, en què les vendes de productes alimentaris han disminuït un 1,5% i les vendes de la resta de productes han caigut el 67,1%.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al maig ha disminuït un 3,6% respecte del 2019, on poc més del 64% són dones, 35,8% són homes i més del 83% disposa de contractes de jornada completa. En aquest sentit, cal tenir en compte que les persones acollides a un ERTO durant el mes de maig continuen formant part de l'empresa. Entre els establiments enquestats un 3,6% del total dels ocupats estan acollits a un ERTO durant aquest mes.

Notícies relacionades