Divendres 26 d'abril de 2024
|
04:18 H
El departament d'Estadística ha fet públic aquest dimarts l'IPC avançat del mes de novembre.
El departament d'Estadística ha fet públic aquest dimarts l'IPC avançat del mes de novembre. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC avançat situa la inflació anual al -0,1%

Andorra la Vella.- L’índex de preus de consum (IPC) avançat del mes de novembre situa la inflació anual en el -0,1%. En cas de confirmar-se disminuiria una dècima respecte a l’IPC registrat el mes d’octubre, que va ser del 0,0%.

Cal recordar que aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia que l’IPC i que la diferència rau en la informació utilitzada entre els dos indicadors. Així, l’avançat suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 99% aproximat dels preus del mes de novembre entrats i per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu que el mes anterior. Aquest indicador és orientatiu i no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva, que es donarà a conèixer el 14 de desembre, tal com assenyalen des d’Estadística.

Pel que fa a l’IPC avançat dels països veïns cal destacar que el d’Espanya se situa al -0,8%. En cas de confirmar-se s’estabilitzaria respecte a la variació registrada al mes d’octubre. I l’IPC avançat de França se situa al 0,2%, la qual cosa suposaria un augment de dues dècimes respecte a la variació registrada al mes d’octubre.

Notícies relacionades