Divendres 26 d'abril de 2024
|
20:07 H
Scale Lab Andorra és la hiperacceleradora de Crèdit Andorrà.
Scale Lab Andorra és la hiperacceleradora de Crèdit Andorrà. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

El programa d'hiperacceleració de Crèdit Andorrà inverteix en dos nous projectes empresarials

Andorra la Vella.- Crèdit Andorrà ha participat a través del seu programa d’hiperacceleració empresarial Scale Lab Andorra en la inversió en dues noves 'start-ups', en aquest cas del sector de l’esquí i la moda, Skitude i Vasquiat. Aquestes dues companyies se sumen a les quatre que l’entitat ja va comunicar en aquest primer any de programa, durant el qual s’han avaluat més de 350 empreses.

Skitude és una plataforma tecnològica que permet oferir serveis de digitalització a les estacions d'esquí i oferir una experiència 'contactless' i mòbil a l'esquiador. La plataforma ofereix serveis abans, durant i després d’una jornada d’esquí. Permet conèixer l’estat de la neu, la meteorologia i comprar forfets dins de la mateixa aplicació. Durant la jornada d'esquí ofereix la possibilitat de navegar amb mapes interactius, fer seguiment i cronometrar l'activitat esportiva. Per a aquells que volen reviure els dies d'esquí, Skitude també incorpora una plataforma per a la comunitat on es poden geolocalitzar fotografies, participar en reptes i gamificar digitalment les jornades d'esquí.

Skitude inclou actualment més de 2.500 estacions d'esquí de tot el món. Col·labora amb Grandvalira i està present per tant en les estacions d’esquí andorranes, factor que s’ha tingut en compte des de Scale Lab Andorra per invertir en aquesta empresa. El fet de comptar amb inversors internacionals, com per exemple els fons de capital risc noruecs NorseLab e Investinor, és un altre dels elements que s’han valorat a l’hora d’invertir.

D'altra banda, Vasquiat és un 'marketplace' que ofereix venda anticipada de col·leccions de moda de luxe a preu reduït. La voluntat de Vasquiat és donar accés a les últimes tendències de la moda als seus clients, alhora que ajuda als dissenyadors a finançar les seves col·leccions. Actualment treballa amb més de cent marques per temporada i ven a tot el món, especialment als Estats Units, Espanya, Regne Unit i França.

La 'start-up' acaba d’obrir la seva segona ronda d’inversió per poder millorar la integració amb les marques i l’experiència de compra, així com per invertir en accions de màrqueting que li permetin accelerar el creixement en els mercats on té presència. La plataforma, que té relació amb múltiples persones de referència en el sector de la moda, té interès a obrir mercat a Andorra pel potencial que creuen que pot tenir el sector del luxe.

Scale Lab Andorra, el primer programa d’hiperacceleració empresarial del país, s’adreça a empreses innovadores o de base tecnològica, en sectors estratègics per a Andorra, com ara salut i benestar, sostenibilitat, mobilitat, serveis financers o oci i esports, entre d’altres, amb un model de negoci validat i escalable.

En aquest primer any ha invertit en Byhours, Consentio, Made of Genes, Nemuru, Skitude i Vasquiat.

A través d’aquest programa el banc ofereix imports que van des dels 100.000 euros per projecte amb l’opció de participar en rondes de finançament posteriors fins a una inversió màxima de 500.000 euros per companyia. El programa també simplifica la possible arribada de les empreses a Andorra a través de suport professional i de serveis personals perquè aprofitin els avantatges diferencials que té el país.

Crèdit Andorrà ofereix als seus clients, a través d’aquest producte financer (el compartiment SIO Strategic Investment Opportunities Sicav - Scale Lab), la possibilitat d’invertir en empreses innovadores qualificades i amb un elevat potencial de creixement, que han estat seleccionades en el marc d’aquest programa.

Notícies relacionades