Divendres 26 d'abril de 2024
|
17:38 H
La signatura del text entre el secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i el cap de la Divisió de Taxació Internacional del ministeri de Finances de la República Txeca, Vàclav Zíca.
La signatura del text entre el secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i el cap de la Divisió de Taxació Internacional del ministeri de Finances de la República Txeca, Vàclav Zíca. (Foto: Govern)
El secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i el cap de la Divisió de Taxació Internacional del ministeri de Finances de la República Txeca, Vàclav Zíca.
El secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i el cap de la Divisió de Taxació Internacional del ministeri de Finances de la República Txeca, Vàclav Zíca. (Foto: Govern)
Sector financer

Andorra i la República Txeca tanquen les negociacions per eliminar la doble imposició

Andorra la Vella.- Les delegacions d'Andorra i de la República Txeca han tancat aquest dijous les negociacions del conveni per eliminar la doble imposició (CDI) en relació amb els impostos sobre la renda i prevenir l'evasió i elusió fiscal. Segons informen des del Govern, la trobada, que s'ha celebrat de manera presencial des de dimarts fins aquest dijous al Principat, ha estat encapçalada pel secretari d'Estats d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i el cap de la Divisió de Taxació Internacional del ministeri de Finances de la República Txeca, Vàclav Zíca, i ha finalitzat amb la signatura del text.

Amb la fi de les negociacions, ambdós països iniciaran els tràmits interns pertinents per permetre la signatura del conveni i la seva posterior aprovació per part dels parlamentaris dels Estats. Aquest es converteix en l’11è conveni per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal negociat per Andorra i s’afegeix als Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino i Hongria.

Des de l'executiu destaquen que els CDI són un instrument fonamental per a la diversificació de l’economia andorrana, l’atracció de capital estranger i la internacionalització de les empreses del país, alhora que representen un aval a la reforma fiscal conduïda per Andorra durant els darrers anys.

Notícies relacionades