Invertir el teu capital en or i diamants?
A l'Alça

Invertir el teu capital en or i diamants?

La Companyia Internacional del Brillant és l'única empresa del país que es dedica a aquest negoci

L’or i els diamants són el que s’anomena ‘un valor refugi’ per als inversors. Quan els mercats o les borses cauen, normalment puja el valor de l’or i dels diamants, i són productes ideals per compensar les carteres d’inversió. A Andorra, l’únic despatx majorista que es dedica íntegrament als diamants i a l’or d’inversió a nivell financer és la Companyia Internacional del Brillant.

Durant el programa ‘A l’Alça’, el seu fundador i director, Manel Castillo, ha explicat les avantatges d’invertir en aquests minerals: “Si ho mires a nivell d’inversió, has de comptar que la fiscalitat de l’or és baixa, inexistent, aquí a Andorra no tenim ni plusvàlua, no paguem ni a la compra ni a la venda, i no té cap tipus de part impositiva, el règim especial de l’or et dona facultat per poder vendre i comprar i tenir una part del teu patrimoni resguardat de qualsevol tipus d’imprevist que puguis tenir a la teva vida”.

El preu de l’or d’inversió s’estableix al London Gold Fixing, un organisme del Regne Unit format per una quinzena d’entitats financeres que regulen l’oferta i la demanda d’aquest mineral, mentre que la compra-venta de diamants d’inversió es duu a terme a Bèlgica, a la ciutat d’Anvers, on l’organisme Rapaport Diamond Report, regula el preu a nivell internacional entre les principals borses del món. “Toquem un producte tan excepcional, que només el 2% de la producció mundial té aquestes característiques, si tu després un dia vols tornar al mercat, la demanda fa que el preu sigui més elevat degut a que l’oferta és tan petita que no es troben aquest tipus de peces tan excepcionals”, ha detallat Castillo.

Durant el programa, també s’ha pogut escoltar el testimoni del seu fill, Álvaro Castillo, que en el seu moment es va convertir en el tasador més jove la borsa de diamants d’Anvers. “Una taxació normalment la fem quan és antiga, perquè també hi ha algun criteri que pot variar, a vegades hi ha noves correccions com les possibles ratllades que tingui el diamant, internes o externes... Quan és una certificació antiga, realment la tornes a enviar al laboratori, tot i que primer la mires, fas la teva pròpia taxació i després l’envies al laboratori perquè és el que et dona legitimitat davant el client i el preu que estàs venent”, ha detallat.

El 80% dels diamants de tot el món passen per la borsa de diamants d’Anvers i disposen d’un certificat que avala la seva traçabilitat. Segons ha assegurat la Companyia Internacional del Brillant, “tot el producte que entra a Andorra o que nosaltres venem a nivell internacional està regulat en tot el seu procés”.