Dissabte 27 d'abril de 2024
|
10:23 H
Una imatge de l'antiga seu de BPA.
Una imatge de l'antiga seu de BPA. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

L'AREB dona més temps als clients de BPA per demostrar la legitimitat dels fons

Andorra la Vella.- El consell d'administració de l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) ha decidit, en el marc del procés de resolució de Banca Privada d'Andorra (BPA), concedir als clients de l'antiga entitat bancària un últim període de temps, fins al 30 de setembre, perquè puguin aportar la documentació, informació o aclariments escaients per justificar la legitimitat dels seus fons i poder-los recuperar.

Des de l'organisme recorden que aquest pas es fa per concloure el procés de revisió que es va iniciar el 2015 i que es duu a terme amb el suport d'un expert independent. Cal recordar que progressivament s'han anat fent traspassos de béns dels antics clients de l'entitat que han pogut demostrar la legalitat dels seus fons.

Qüestionat sobre aquest procés, el ministre de Finances, Eric Jover, ha recordat que ja fa més de sis anys que dura i que en aquest termini  un percentatge "molt elevat de clients de BPA han demostrat el caràcter lícit dels seus comptes i han pogut tornar a entrar al règim financer". Ara que hi ha aquest termini marcat, ha afegit que es pot donar el cas que la situació continuï igual o que alguns la clarifiquin i que llavors i l'AREB haurà de decidir si es continua desenvolupant la resolució judicial o fer alguna altra de les competències que li atorga la llei. També ha recordat que hi ha clients que estan sent investigats i que, per tant, cal que la justícia faci la seva feina.

Notícies relacionades