Dijous 02 de maig de 2024
|
05:22 H
El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover.
El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover. (Foto: SFG)
Sector públic

Andorra, el segon país on hi ha menys risc en blanqueig de capitals

Andorra la Vella.- L'Institut de Governança de Basilea, una organització independent sense ànim de lucre, ha publicat un nou informe sobre els països on hi ha menys risc en blanqueig de capitals. Segons aquesta classificació, Andorra se situaria en segon lloc, per darrere de Finlàndia.

El Principat baixa una posició respecte de l'any passat, quan n'ocupava la primera, però el ministre de Finances, Eric Jover, ha destacat que més enllà de ser primer o segon el que cal subratllar és que Andorra es troba entre els països "capdavanters" on el risc de blanqueig és menor.

Tal com ha reivindicat el titular de Finances aquesta bona classificació demostra que Andorra ha fet "els deures ben fets" en el procés d'homologació i en l'aplicació de les mesures de lluita contra el blanqueig i a més ha afegit que això mostra, també, "l'eficiència" en l'aplicació de la legislació impulsada.

L'informe avalua 128 països i es fa d'acord amb disset indicadors de cinc àmbits que es consideren clau per poder contribuir a un increment del risc del blanqueig de diners i del finançament del terrorisme.

Notícies relacionades