Dilluns 29 d'abril de 2024
|
05:28 H
L'entrada a l'edifici administratiu del Govern.
L'entrada a l'edifici administratiu del Govern. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Superàvit de 128,59 milions d’euros el 2022 al sector públic

Andorra la Vella.- L'execució del pressupost de despeses dels subsectors institucionals del sector públic ha estat de 1.685,70 milions d'euros per a l'any 2022, amb un increment del 3,8% respecte al quart trimestre de l'any anterior. L'execució dels ingressos ha estat de 1.687,16 milions d'euros, amb un augment del 3,1%.

Segons les dades del departament d'Estadística, sense tenir en compte les transferències internes que fa el Govern a favor dels comuns i de la CASS i les despeses de la CASS cap al fons de reserva de jubilació (totes elles despeses internes que les diferents entitats preveuran com a ingressos per després fer les despeses pertinents i que, per tant, no es preveuen dues vegades), i sense tenir en compte els actius i passius financers d'ingressos i despeses, l'execució de despeses ha estat de 938,46 milions, amb un increment del 12,9% respecte al quart trimestre de l'any anterior.

Pel que respecta als ingressos, amb les mateixes consideracions, la liquidació ha estat de 998,49 milions d'euros, amb un increment del 23,4% respecte al quart trimestre de l'any anterior.

Pel que fa als resultats de l'execució d'ingressos i despeses per a l'any 2022, el resultat de caixa (ingressos menys despeses, sense actius ni passius financers) ha estat d'un superàvit de 128,59 milions d'euros, amb un increment del 254,4% respecte al quart trimestre de l'any passat. El resultat pressupostari (incloent-hi tots els ingressos i despeses) ha estat d'un superàvit d'1,46 milions d'euros, amb una disminució del 88% respecte al quart trimestre de l'any passat.

Tenint en compte el quart trimestre estricte, només els tres mesos d'octubre a desembre, l'execució conjunta del pressupost de despeses dels subsectors institucionals del sector públic ha estat de 484,65 milions d'euros, amb una disminució del 22,7% respecte al quart trimestre de l'any anterior. L'execució dels ingressos ha estat de 310,52 milions d'euros, amb una disminució del 27,4% respecte al quart trimestre de l'any anterior.

Sense tenir en compte les transferències internes que fa el Govern a favor dels comuns i de la CASS i les despeses de la CASS cap al fons de reserva de jubilació (totes elles despeses internes que les diferents entitats preveuran com a ingressos per després fer les despeses pertinents i que, per tant, no es preveuen dues vegades), i sense tenir en compte els actius i passius financers d'ingressos i despeses, l'execució de despeses ha estat de 260,21 milions d'euros per al quart trimestre, amb una disminució de l'1,9%.

Pel que respecta als ingressos, amb les mateixes consideracions, la liquidació d'ingressos ha estat de 249,88 milions d'euros per al quart trimestre, amb un increment del 25% respecte al quart trimestre de l'any anterior.

Pel que fa als resultats de l'execució d'ingressos i despeses per al quart trimestre, el resultat de caixa (ingressos menys despeses, sense actius ni passius financers) ha estat d'un dèficit de 19,80 milions d'euros, amb una variació del 71,4% respecte al mateix període de l'any passat. El resultat pressupostari (incloent-hi tots els ingressos i despeses) ha estat d'un dèficit de 174,13 milions d'euros, amb una variació del 12,6% respecte al quart trimestre de l'any passat.

Notícies relacionades