Dilluns 29 d'abril de 2024
|
23:37 H
Una imatge de la plana web de Monkey Houses.
Una imatge de la plana web de Monkey Houses. (Foto: Monkey Houses)
Empresa

Housfy a l'andorrana

Andorra la Vella

Tres joves lauredians, Ivan Duran, Guillem Benito i Francesc Mirapeix, van pensar en quin podria ser el valor afegit que podria oferir una immobiliària i llavors es van plantejar innovar. Van decidir crear Monky Houses, una empresa com Housfy que garanteix la venda d'un bé immobiliari sense comissions variables. L'empresa es va posar en marxa al setembre i des de llavors han anat consolidant el projecte i ja pensen en noves propostes com una plataforma que resolgui de manera automàtica els dubtes que compradors o venedors puguin tenir.

La idea de negoci els va venir de mercats com Barcelona o Londres, una ciutat en què el 30% de les operacions immobiliàries ja es fan sense una comissió variable, tal com explica Benito. Això demostra que "la gent no està conforme amb el 5% del valor de l'immoble que es queda la immobiliària", un 'descontentament' que ells han volgut aprofitar per crear el seu negoci. Així, destaca que el fet que ells ofereixin fer l'operació a un preu fix "garanteix que la venda és més ràpida" i afegeix que si el client vol altres prestacions més enllà del que inclou el preu fix tenen unes tarifes aplicables que serien assimilables als serveis que ofereixen les immobiliàries dins la comissió del 5%, però que no arriben a aquest import.

Destaquen que són "la primera" empresa d'aquestes característiques al país i han pogut veure que realment hi ha gent interessada en el que ofereixen. De fet, el primer mes "a porta freda" van aconseguir una quinzena de clients i aquest 2023 ja porten sis operacions tancades. I destaquen que el perfil dels seus clients és força variat, ja que hi ha des de persones que han comprat un petit estudi de 120.000 euros a altres que han adquirit un terreny de 450.000 euros. I en la seva cartera de productes també hi ha béns variats com pot ser un immoble a les torres del Clot d'Emprivat i un petit estudi a Arinsal.

I volen que el negoci continuï creixent, per això ja pensen, aprofitant la tecnologia del ChatGPT en posar en marxa una eina en la qual hi hagi un seguit de preguntes freqüents que els clients puguin resoldre. Creuen que en un termini de sis mesos, aquesta plataforma podria estar disponible.

Notícies relacionades