Diumenge 28 d'abril de 2024
|
09:45 H
El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, el director general d'Ensisa, David Hidalgo, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, i el director de negoci de Saetde i Secnoa, Xavier Salinas, durant la presentació de la temporada d'estiu de Grandvalira Resorts.
El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, el director general d'Ensisa, David Hidalgo, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, i el director de negoci de Saetde i Secnoa, Xavier Salinas, durant la presentació de la temporada d'estiu de Grandvalira Resorts. (Foto: L. G.)
La presentació de la temporada d'estiu de Grandvalira Resorts a càrrec del director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, el director general d'Ensisa, David Hidalgo, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, i el director de negoci de Saetde i Secnoa, Xavier Salinas.
La presentació de la temporada d'estiu de Grandvalira Resorts a càrrec del director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, el director general d'Ensisa, David Hidalgo, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, i el director de negoci de Saetde i Secnoa, Xavier Salinas. (Foto: L. G.)
Turisme

Circuits amb bicicletes elèctriques, la gran novetat d'estiu de Grandvalira Resorts

La Massana.- Grandvalira Resorts continua treballant per impulsar ofertes i activitats que atreguin turistes i visitants a les valls durant la temporada d'estiu englobant a les iniciatives ja establertes noves propostes atractives de primera categoria, com per exemple els circuits amb bicicletes elèctriques, la gran aposta d'enguany per incentivar l'afluència a les estacions de muntanya. Així doncs, tal com han detallat aquest dimarts en roda de premsa el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, el director general d'Ensisa, David Hidalgo, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, i el director de negoci de Saetde i Secnoa, Xavier Salinas, els turistes i visitants podran gaudir de gairebé 100 quilòmetres de rutes amb bicicletes elèctriques des d'Encamp fins al Pas de la Casa.

Entrant al detall sobre l'activitat, Grandvalira Resorts adaptarà els camins ja existents perquè puguin ser transitats amb bicicletes elèctriques i col·locarà diversos punts de càrrega arreu del recorregut per garantir que cap ciclista es quedi sense bateria. A més, tal com ha manifestat Hidalgo, els clients que vulguin gaudir d'aquesta iniciativa també tindran al seu abast els remuntadors de les estacions, que els permetran superar els trams de més desnivells tot estalviant energia. "Les bicicletes elèctriques estan a tot arreu, les xifres de venda són brutals i crec que converteixen Andorra en un país apte per tothom per fer bicicleta perquè tenim uns desnivells importants", ha indicat. En aquest sentit, ha destacat la nova oferta posant en relleu que no requereix una gran inversió econòmica, ja que "aprofitem el que tenim" i només es milloraran les instal·lacions i la senyalització, s'habilitaran els punts de càrrega i, com s'ha mencionat anteriorment, es col·locaran punts de càrrega. "Tindrem quasi 94 quilòmetres transitables des del Funicamp d'Encamp, passant pel Forn de Canillo, el Tarter, Soldeu, Grau Roig i fins a la zona de Cubil", ha detallat. Preguntat sobre possibles noves inversions en la línia dels circuits de bicicleta elèctrica, Moreno ha apuntat que aquest estiu es duu a terme una prova pilot de l'activitat i en funció dels resultats "anirà creixent" amb l'objectiu de "fer-se un nom en relació amb el món de les 'e-bikes'" i poder connectar tot el país amb rutes.

En el marc de la primera temporada d'estiu conjunta entre les estacions de Grandvalira, Ordino Arcalís i Pal Arinsal, els camps de neu s'han actualitzat i incorporat novetats amb una inversió total de més d'un milió d'euros, entre les quals destaquen la millora de les cabines del telecabina de Tristaina amb un terra de vidre transparent perquè "els clients puguin tenir una vista panoràmica de l'entorn a mesura que van ascendint" per finalment acabar gaudint del mirador Solar de Tristaina, l'habilitació d'un petit remuntador a la tirolina del Mon(t) Màgic de Canillo per evitar el trànsit rodat a la zona i increment l'afluència del giny, i la descoberta de les marmotes de la zona de Soldeu on infants, joves i famílies podran prendre part d'un circuit de coneixement d'aquests animals que formen part del territori del país, sense oblidar el camp de golf de Soldeu i les ofertes lúdiques i de restauració de tots els sectors. Quant a l'oferta al bike park de Pal Arinsal, la temporada començarà el pròxim 9 de juny i finalitzarà el 15 d'octubre amb un total de 103 dies d'obertura i s'hi destaquen diferents esdeveniments esportius com la Copa de món de BTT i l'arribada de La Vuelta, entre altres.

Respecte a les expectatives de Grandvalira Resorts per aquesta temporada, Moreno ha ressaltat el rècord de visitants que es va viure l'estiu passat amb més 210.000 clients, asseverant que la voluntat d'enguany és "superar les xifres", tot i que ha admès que la meteorologia pot arribar a fer truncar els plans. "Les perspectives són de superar les xifres de la temporada passada, que ja són molt bones, però creiem que els mercats de proximitat es comportaran molt bé i això ens ajudarà a tenir un estiu molt bo", ha assenyalat, comentant que l'oferta estival de les estacions es complementa amb la que s'ofereix des d'Andorra Turisme i els privats al país, com el Gran Casino Andorra, el Cirque du Soleil o Caldea, entre altres propostes. "L'oferta que tenim com a destinació és molt bona, no només la part que ens toca a nosaltres sinó també la general", ha dit.

En referència a les apostes per desestacionalitzar l'oferta turística, el director general de Grandvalira Resorts ha indicat que la facturació que s'assolirà aquest estiu representarà un 4% del total, un percentatge que tot i trobar-se per sota de la mitjana d'altres països, "crec que anem per bon camí". "És veritat que estem creixent, però és cert que l'hivern continua sent el més important que tenim, però cal tenir en compte que l'estiu cada vegada té més importància, no només amb facturació, sinó també com a oferta de país", ha asserit. Per la seva banda, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha puntualitzat que la unió de les estacions del país "és una nota positiva" que "reforçarà" l'estiu. Així doncs, ha manifestat que l'objectiu de país ha de ser "deixar de ser estacions d'esquí i passar a ser estacions de muntanya" i ha exposat, en la mateixa línia que Moreno, que les ofertes de Grandvalira Resorts han de complementar els atractius proposats per Andorra Turisme, fent especial esment al Cirque du Soleil, que "sempre frega entre les 80.000 i les 100.000 persones", el Clàssicand o l'Andorra Taste.

Notícies relacionades