Dissabte 27 d'abril de 2024
|
15:18 H
La presidenta de Caldea i cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el director general del termolúdic, Miguel Pedregal, durant la presentació del dia de l'escaldenca i l'escaldenc.
La presidenta de Caldea i cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el director general del termolúdic, Miguel Pedregal, durant la presentació del dia de l'escaldenca i l'escaldenc. (Foto: L. G.)
La roda de premsa per presentar el dia de l'escaldenca i l'escaldenc a càrrec de la presidenta de Caldea i cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el director general del termolúdic, Miguel Pedregal.
La roda de premsa per presentar el dia de l'escaldenca i l'escaldenc a càrrec de la presidenta de Caldea i cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el director general del termolúdic, Miguel Pedregal. (Foto: L. G.)
La cònsol major d'Escaldes-Engordany i presidenta de Caldea, Rosa Gili.
La cònsol major d'Escaldes-Engordany i presidenta de Caldea, Rosa Gili. (Foto: L. G.)
El director general de Caldea, Miguel Pedregal.
El director general de Caldea, Miguel Pedregal. (Foto: L. G.)
Turisme

Un miler d'entrades gratuïtes a Caldea per a residents a Escaldes el 9 de juliol

Escaldes-Engordany.- El comú d'Escaldes-Engordany i Caldea posen a disposició dels residents a la parròquia un miler d'entrades gratuïtes al termolúdic per al pròxim 9 de juliol en el marc de la celebració del Dia de l'Escaldenca i l'Escaldenc. Ho han anunciat la cònsol major i presidenta de la instal·lació, Rosa Gili, i el president general, Miguel Pedregal, qui han manifestat que la voluntat de la iniciativa és apropar Caldea als ciutadans de la parròquia i que ells mateixos en siguin els ambaixadors. "Caldea es va crear fa molts anys a la parròquia, de la mà del comú i d'accionistes escaldencs i del país, per això volem que els residents puguin gaudir d'aquesta fantàstica instal·lació que aprecien els visitants i els ciutadans", ha assenyalat.

Així doncs, han detallat que les invitacions es podran recollir quinze dies abans al comú d'Escaldes-Engordany i serà necessari estar inscrit al cens de la parròquia. Tanmateix, per aquells residents que no puguin utilitzar l'entrada el 9 de juliol, aquesta té un any de vigència, per la qual cosa, des de la corporació i el termolúdic s'invita els residents a recollir l'entrada per "gaudir de la instal·lació". A més, qui no pugui desplaçar-se a l'edifici del comú podrà recollir la invitació el mateix 9 de juliol a Caldea. Durant la jornada, també es duran a terme activitats, sortejos i entregues de premis entre els participants per fer de la iniciativa "una festa".

Quant al nombre d'entrades, Pedregal ha avançat que, tot i que s'hagi limitat la quantitat a un miler, els organitzadors estan oberts a ampliar el nombre en funció de la demanda que es detecti a mesura que els residents vagin a recollir les invitacions. "Pensem que amb mil seran suficients, però volem ser molt flexibles i si veiem que tenim un nivell de peticions molt superior ens adaptarem i mirarem d'ampliar aquesta quantitat d'entrades", ha asseverat.

El director general també ha exposat que els ciutadans escaldencs que facin ús d'aquests abonaments de 3 hores al termolúdic disposaran d'un espai reservat per ells, ja que hauran de conviure amb els visitants i turistes que hi hagi. "Els residents conviuran amb els clients de Caldea, malgrat que la previsió és sigui un dia de baixa afluència i, igualment hem reservat un espai per ells", ha matisat.

El plec de bases de l'hotel, abans de final d'any
La cònsol major escaldenca, preguntada per l'estadi del projecte de reforma i construcció del nou hotel a Caldea, ha indicat que "s'hi està treballant" i "analitzant a fons la inversió", però ha assenyalat que, molt probablement, el plec de bases per adjudicar la realització de les obres sortirà abans de finalitzar el mandat actual. "Cal pensar-la bé perquè ens interessa que es faci bé i el que no es perdona a ningú, en general, és que es facin inversions importants sense haver-les estudiat a fons", ha posat de manifest.

La mandatària ha reconegut que en relació amb els terminis "ens hagués agradat poder anar més de pressa", però ha al·legat que amb el projecte final, que engloba molt més que la infraestructura inicial de l'hotel i contempla una millora de les instal·lacions del termolúdic amb una inversió inicial de 18 milions d'euros, la qual va ser aprovada el juny del 2022 durant l'assemblea d'accionistes. D'aquesta manera, malgrat que la voluntat és impulsar les accions que tinguin impacte sobre el negoci, com l'establiment hoteler, com més aviat millor, la previsió és que la globalitat de la rehabilitació es finalitzi en un període de cinc anys. Respecte a les possibles aturades de l'activitat a Caldea a causa de les obres, han indicat que aquestes es durien a terme durant la primavera, en temporada baixa, i per espais per no afectar el volum de negoci.

Replicar la facturació assolida la temporada passada, objectiu estiu 2023
Pedregal ha manifestat que l'objectiu de Caldea per aquesta temporada d'estiu és assolir les mateixes xifres de facturació del 2022, quan es van ingressar més de 2,5 milions d'euros, una xifra "extraordinària i de rècord". Cal recordar que la temporada enguany començarà a partir de l'1 de juliol quan el termolúdic reobri les instal·lacions després de la reforma dels vestuaris que s'està duent a terme.

Qüestionat pel balanç assolit durant l'hivern, el director general ha celebrat que la facturació ha crescut més d'un 20% en comparació amb la temporada passada. "Durant el primer trimestre hem registrat un creixement de més d'un 20%, el que suposa una facturació molt important", ha dit, assenyalant que avui dia, en temporada baixa, s'estan assolint unes xifres semblants a les de l'exercici anterior.

 

Notícies relacionades