Diumenge 28 d'abril de 2024
|
11:41 H
Les zones comercials de l'avinguda Meritxell i Carlemany.
Les zones comercials de l'avinguda Meritxell i Carlemany. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Comerç registra més de 12.000 establiments durant el primer semestre

Andorra la Vella.- El Registre de Comerç i Indústria tanca el primer semestre amb un total de 12.066 establiments actius. Així es desprèn de les dades facilitades pel departament d'Estadística del Govern, en les quals s'indica que la xifra representa un increment de 276 (2,3%) comerços en relació amb els 11.790 que hi havia a 31 de març.

Quant al sector d'activitat econòmica, destaquen el nombre d'establiments que desenvolupen la seva activitat en l'àmbit del comerç a l'engròs i al detall i la reparació de vehicles de motor i motocicletes amb 3.187; les activitats professionals, científiques i tècniques amb 2.538 locals; i l'hostaleria amb 1.043. Respecte a la ubicació territorial, assenyalen una concentració del 64,9% dels establiments entre les parròquies d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana. Cal destacar que la parròquia d'Ordino mostra l'increment trimestral més elevat amb un 3,4%, tot i que es registra en un context de creixements en totes les parròquies durant el segon trimestre del 2023.

Des del departament exposen que l'augment general registrat el segon trimestre del 2023 s'explica pel balanç positiu que durant aquest període ha presentat la creació neta d'establiments (276), identificada com la diferència entre les altes i les baixes, en inscriure's 399 nous comerços i registrant-se 123 baixes. Els sectors que més han contribuït a aquest augment han estat les activitats professionals, científiques i tècniques, els locals d'informació i comunicacions amb 67 nous registren, i el comerç a l'engròs en l'àmbit de la reparació de vehicles de motor i motocicletes.

En termes comparatius amb els tres primers mesos de l'any, en el qual es van registrar 364 nous establiments, augmenta el ritme d'altes durant el segon trimestre, experimentant així una variació trimestral positiva del 9,6% (35 establiments). En canvi, i a diferència del que passa amb les altes, les 123 baixes d'establiments registrades són inferiors als registres observats el trimestre anterior (150 establiments) i va representar una variació trimestral negativa del 18%.

Notícies relacionades