Dilluns 29 d'abril de 2024
|
19:10 H
L'entrega de diplomes als joves que han finalitzat el programa 'Okupa't'.
L'entrega de diplomes als joves que han finalitzat el programa 'Okupa't'. (Foto: Comú d'Escaldes-Engordany)
Empresa

Escaldes-Engordany entrega els diplomes als tres joves que han finalitzat el projecte 'Okupa’t'

Escaldes-Engordany.- El comú d’Escaldes-Engordany ha tancat una nova edició del programa de preparació sociolaboral Okupa’t que, enguany, ha comptat amb sis joves. Tres d’ells han finalitzat tot el procés, que ha tingut una durada de dos mesos. Els tres joves, que ja han rebut el diploma, continuaran la seva relació amb el comú treballant durant els mesos de juliol i agost en diferents departaments de la corporació.

Un any més, el comú d’Escaldes-Engordany compta amb la col·laboració de Carisma que ha entregat un xec de 5.000 euros que serviran per pagar els salaris dels joves.

Durant els mesos de maig i juny, els inscrits al projecte Okupa’t han seguit un programa que ha consistit a realitzar, durant el primer mes, diferents formacions dedicades als riscos laborals, drets i deures dels treballadors, manipulació d’aliments i primers auxilis. Alhora, també han tingut l’oportunitat de conèixer de prop les feines que es fan en diferents departaments comunals per després poder triar el lloc on treballar. A partir del segon mes, els joves s’han incorporat al departament i lloc de treball escollit prèviament. En aquesta fase, igual que en la primera, un tècnic ha fet el seguiment del jove i del departament on estava treballant per fer una valoració i detectar habilitats i aspectes a millorar per part de l’interessat.

El programa Okupa’t és un projecte de preparació sociolaboral per a joves amb dificultats per accedir al mercat laboral, perquè han deixat els estudis i no tenen experiència professional. Va adreçat a joves d’entre 16 i 20 anys i que no tenen activitat acadèmica ni laboral. Amb això, el Comú d’Escaldes-Engordany vol cobrir una mancança existent al país.

 

Notícies relacionades