Dimecres 15 de maig de 2024
|
07:00 H
Pau Pascó en un taller anterior.
Pau Pascó en un taller anterior. (Foto: P. P.)
Speaker's Corner

Els efectes de menjar bé sobre el cos i la ment

Andorra la Vella.- "Menjar saludable no vol dir avorrit". "Prendre consciència del que estem menjant repercuteix en el nostre cos i en el nostre estat emocional" i "no hi ha una dieta perfecta, es tracta de menjar molta verdura, res de processats". Aquestes són algunes de les idees bàsiques que el ecoxef i divulgador d'alimentació saludable Pau Pascó intentarà transmetre als assistents a la conferència 'Alimentació conscient', que tindrà lloc aquest dimecres a l'hotel Roc Blanc en el marc del cicle 'Speakers'Corner' (19.30 hores).

Pascó se centrarà no només en els consells sinó en fer una mirada àmplia sobre l'alimentació i així farà una mica d'història, destacant que des que es van començar a aplicar abonaments químics als aliments "les coses van començar a anar malament". El divulgador destaca que hi ha famílies de "productes saludables" i altres que "són tòxics" i que se suposa que "ens haurien d'alimentar, però no ho fan". Defensa que malgrat que no existeix la dieta perfecta és important que aquesta incorpori un 60% de verdures i que la resta siguin proteïnes i hidrats de carboni, en proporcions diferents en funció de la vida que es porti. El que sí que té clar és que no hi ha d'haver lloc per als processats ni sucres, especialment el blanc. En aquest sentit, fa una crida a mirar el que dona la terra, ja que considera que un dels problemes és que actualment "vivim d'esquenes" als aliments que ens dona i defensa que cal privilegiar els de proximitat no per una "moda" sinó perquè és el que realment necessitem i també que es prenguin aliments de temporada.

I tan important com el que mengem és com ho fem, en aquest sentit, apel·la a deixar de banda "les presses" i a tenir temps per fer els àpats de manera tranquil·la, sent conscients que "quan mengem ens estem cuidant". També destaca que evitar dietes restrictives i quan es fa una dieta no pensar en el concepte "he de" sinó en el "vull".

I aquest plaer per menjar també afecta les nostres emocions, manifesta, i defensa que preparar el menjar també pot incidir en la nostra satisfacció personal. En aquest sentit, també destaca que cal donar molta importància als colors, ja que cadascun aporta un nutrient diferent.

En definitiva, Pascó vol transmetre la importància de menjar bé i els efectes que això pot tenir sobre el cos i la ment.

Notícies relacionades