Dimecres 01 de maig de 2024
|
16:10 H
La celebració del tercer aniversari del coworking Hive Five.
La celebració del tercer aniversari del coworking Hive Five. (Foto: Coworking Hive Five)
Empresa

El coworking Hive Five amplia l'espai amb més de mil metres quadrats als baixos de l'edifci

Andorra la Vella

El coworking Hive Five amplia les seves instal·lacions als baixos de l'edifici amb més de mil metres quadrats coincidint amb la celebració del seu tercer aniversari. Segons han informat a través d'un comunicat, amb l'increment de la superfície disponible, l'equipament, disposarà de més de 200 punts de treball en un immoble de baixos i sis plantes de 2.200 metres quadrats situt al centre d'Andorra la Vella. A més, han manifestat que dels mil metres quadrats de l'ampliació, 600 es dedicaran a la generació de nous espais de treball i, la resta, a altres serveis del coworking.

Actualment, l'ocupació de Hive Five és del 80%, amb 112 hivers (74 homes i 38 dones), 26 són d'Andorra i prop d'uns 60 són catalans i espanyols, la resta tenen 15 nacionalitats diferents. Els emprenedors estan distribuïts en 82 empreses de 15 sectors econòmics diferents: des de consultoria i TIC, els més nombrosos, fins a serveis, finances, immobiliària, gaming o marketing digital, exposen. El perfil dels hivers és el d'emprenedors, directors d'startups i professionals autònoms, així com assalariats d'empreses ja consolidades. A més, puntualitzen que des de l'any 2020, quan va obrir les portes en plena pandèmia, Hive Five ha acollit uns 400 hivers, molts dels quals han creat, desenvolupat i fet créixer projectes empresarials al Principat.

El director de Hive Five, Martí Batalla, afirma que "després de l'evolució d'aquests tres anys, estem convençuts que hem creat un espai ideal per generar i potenciar el talent dels emprenedors i dels professionals que acollim i volem continuar apostant per fer créixer el talent, la innovació amb la vocació de reforçar l'ecosistema d'emprenedoria al país. Gràcies a la bona resposta dels nostres usuaris, l'empresa ha fet una aposta important per ampliar l'espai per acollir nous emprenedors".

Molt més que un espai de coworking

Durant aquests tres anys de vida, Hive Five també ha consolidat els valors que marquen la diferència d'aquest espai de coworking com són la creació de comunitat i la possibilitat de fer networking entre els hivers; la sostenibilitat de l'espai i dels serveis que s'ofereixen, o el fet que sigui l'únic cowork 100% pet friendly d'Andorra. Per Martí Batalla, "aquests valors són una de les clau de l'èxit d'aquest espai per créixer, connectar i prosperar en un entorn empresarial únic".

Hive Five també es caracteritza per organitzar esdeveniments, actes i jornades que aporten valor a la comunitat de hivers i a l'ecosistema emprenedor i innovador d'Andorra. A banda de les activitats de networking i de formació, es treballa en col·laboració amb altres entitats i institucions, per aportar valor afegit en els àmbits de l'emprenedoria i el talent d'Andorra.

Altres activitats de la jornada de celebració del tercer aniversari

Durant aquest dimecres al matí el cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, ha visitat de les instal·lacions de Hive Five, acompanyat fundador d'Univers BOMOSA, Turi Mora; del director general del BOMOSA, Manel Garcia i del director de Hive Five, Martí Batalla. Després de conèixer els espais del coworking, David Astrié ha fet una trobada amb un grup de hivers per intercanviar inquietuds i idees.

El cònsol major, David Astrié ha valorat la visita i ha ressaltat l'important servei que espais com Hive Five ofereixen a Andorra la Vella en un moment en el qual l'emprenedoria està experimentant un creixement molt considerable. En aquest sentit, ha destacat l'interès que s'ha registrat en els darrers anys per obrir negocis a la parròquia, i especialment els relacionats amb les noves tecnologies, la consultoria de gestió empresarial i la publicitat. Alhora, ha recordat que el Comú ofereix als joves emprenedors menors de 35 anys que estableixin el seu primer negoci a Andorra la Vella ajudes i subvencions dels impostos i taxes comunals.

A la tarda, a partir de les 18 hores, està prevista la celebració d'un afterwork, una activitat que ja és habitual entre els hivers per crear un espai de relació i fomentar la comunitat, però que avui serà l'escenari per "bufar" l'espelma del tercer any de vida del coworking. L'afterwork tindrà lloc a l'emblemàtica sisena planta de l'edifici de Hive Five by BOMOSA on es troba la terrassa exterior amb vistes panoràmiques al centre d'Andorra la Vella.

Notícies relacionades