Dissabte 27 d'abril de 2024
|
18:41 H
Les dependències del Servei d'Immigració.
Les dependències del Servei d'Immigració. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El setembre es tanca amb 300 inscrits al Servei d'Ocupació

Andorra la Vella.- El nombre global de demandants en recerca de feina a finals del mes de setembre al Servei d'Ocupació (SOA) ha estat de 300 persones, una xifra que representa una baixada del 5,4% respecte del mes anterior i un 26,5% inferior en comparació amb el mateix termini del 2022, quan hi havia 408 persones. Així mateix, tal com publica aquest dijous el departament d'Estadística, el nombre de demandants en recerca d'una millora laboral ha estat de 265 (249 a l'agost), fet que representa una variació mensual positiva del 6,4% i una variació negativa del 15,9% respecte del setembre de l'any passat.

D'altra banda, cal destacar que el nombre de demandats de serveis a finals de mes ha estat de 79 persones. D'aquestes, 3 són demandants en situació de baixa mèdica superior a sis mesos i 76 són demandants de serveis en situació d'ocupació. La variació respecte del mes anterior és d'un 7,3% negativa en el primer cas, mentre que en el segon la variació és nul·la.

Tanmateix, el nombre total de llocs de treball oferts a finals de mes ha estat de 1.998 (1.758 el mes anterior), el que equival a una variació mensual positiva del 13,7% i a una variació també positiva del 52,9% respecte del setembre de l'any anterior (1.307 ofertes de treball).

Amb tot, Estadística també detalla que el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern és de 25, un 8,7% més respecte del mes anterior i també respecte del setembre del 2022 (23 persones en ambdós casos).

Finalment, al llarg del setembre s'han fet 15 contractacions mitjançant el Servei d'Ocupació i 12 mitjançant els programes de treball temporal. Del total de persones inscrites en el servei, n'hi ha 86 que van trobar feina pels seus propis mitjans.

Notícies relacionades