Dissabte 27 d'abril de 2024
|
11:09 H
El Govern aprova la signatura d’un Memoràndum d’Entesa (MOU) amb l’empresa Mastercard.
El Govern aprova la signatura d’un Memoràndum d’Entesa (MOU) amb l’empresa Mastercard. (Foto: Govern d'Andorra)
Sector públic

Acord amb Mastercard per generar noves sinergies en matèria de digitalització

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest dimecres la signatura d’un memoràndum d’entesa (MOU) amb l’empresa Mastercard per seguir avançant en el procés de digitalització del país i crear un ecosistema digital robust. Més enllà que l’empresa tecnològica global operi principalment en el sector dels pagaments, també treballa en solucions innovadores per digitalitzar les transaccions i alinear les empreses, els governs, les organitzacions no governamentals i les institucions amb la finalitat de crear les condicions necessàries per promoure l’economia digital i generar un creixement inclusiu.

L’objectiu principal d’aquest MOU és establir un marc de cooperació mútua per explorar possibles accions conjuntes en àmbits relacionats amb la promoció i l’impuls de la transformació digital i l’aplicació de les eines digitals, així com per explorar la possibilitat d’impulsar la celebració de convenis futurs sobre accions concretes que afavoreixin l’estratègia digital del Govern, tenint en compte els objectius de l’Estratègia d’Andorra dins el seu Programa de Transformació Digital.

La cooperació es durà a terme inicialment en cinc àmbits diferents: la ciberseguretat, l’exploració de vies per donar suport i/o accelerar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses del Principat d’Andorra de manera segura i basada en les estàndards de ciberseguretat, la transformació digital de l’Estat i creació de capacitats, iniciatives tecnològiques per desenvolupar iniciatives i tecnologies per seguir potenciant el turisme a Andorra, i treballar per potenciar la digitalització del sistema de pagaments al país.

L’entesa permetrà seguir l’estratègia implementada per la secretaria d’Estat per acompanyar el sector en la necessària digitalització d’aquelles petites i mitjanes empreses del país i potenciant l’impuls a l’actual Programa de Digitalització d’Empreses (PDE).

De forma paral·lela, el Govern també ha aprovat aquest dimecres una modificació tècnica del Decret de subvencions del programa de Digitalització d’Empreses (PDE). Les millores que s’implementen han estat proposades majoritàriament per les empreses i proveïdors que ja han participat al programa al llarg del darrer any.

Els canvis contribuiran perquè el teixit empresarial es senti més acompanyat en el seu camí cap a la digitalització, amb subvencions per part del Govern. La modificació també té com a objectiu que les empreses puguin dur a terme l’execució de les iniciatives proposades en el seu full de ruta, més enllà que les pròpies empreses puguin conèixer el grau de maduresa digital. Finalment, la modificació també reforça les ajudes i acompanyament al teixit, clau per fer créixer les capacitats i la seva competitivitat.

Entrant al detall, es preveu la inclusió d’un servei addicional per acompanyar a les empreses participants en la implementació del seu pla de transformació digital. Així mateix, també s’han implementat uns canvis mínims en els termes i condicions per a l’obtenció de serveis de consultoria digital i d’implementació de solucions digitals mitjançant el programa d’avals establert al Decret, consistents en reduir el número de pressupostos a presentar de 3 a 2.

Notícies relacionades