Dilluns 29 d'abril de 2024
|
00:39 H
La guanyadora del concurs solidari Art Cru.
La guanyadora del concurs solidari Art Cru. (Foto: Pyrénées Andorra)
La guanyadora del concurs amb els representants de Pyrénées Andorra i el gerent de Torrons i Mel Alemany.
La guanyadora del concurs amb els representants de Pyrénées Andorra i el gerent de Torrons i Mel Alemany. (Foto: Pyrénées Andorra)
Empresa

Sara Moyano guanya la 5a edició de l'Art Cru

Andorra la Vella.- La 5a edició del concurs solidari Art Cru Andorra 2023 ja té guanyador. Aquest dimecres s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis i la presentació de la nova caixa de torrons de l’Art Cru, amb el disseny de la guanyadora del concurs, Sara Moyano, del servei de Xeridell de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM). Un concurs que des de fa 5 anys organitza l’FPNSM, Mel i Torrons Alemany i Pyrénées Andorra, amb la col·laboració del Museu Carmen Thyssen i Aufare.

En la present edició s’han presentat un total de 70 obres dissenyades per les persones usuàries dels serveis diürns de l’FPNSM. A banda de l’obra guanyadora, les altres dues finalistes han estat realitzades per l’Eduard Godall i el Josep Masa, dels serveis d’Edes i Centre de Dia, respectivament.

Les caixes de torrons de l’Art Cru Andorra 2023 s’han posat a la venda aquest dimecres a la secció d’alimentació de Grans Magatzems Pyrénées i al museu Carmen Thyssen Andorra. El preu de cada caixa és de 26 euros, dels quals 5 es destinaran a projectes socials de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell.

Albert Sabí, representant de Pyrénées Andorra, ha comentat que “aquest projecte vol identificar, reconèixer i donar visibilitat al talent d’aquests artistes, perquè creiem que la creació artística és una eina d’inclusió i reconeixement, indispensable en la transformació social del nostre país”. Anna Jiménez, responsable dels serveis d’atenció diürna d’adults de l’FPNSM, ha afegit que “gràcies a iniciatives com aquesta, es promou les aliances entre diferents entitats i empreses del nostre país, afavorint la participació activa i efectiva de les persones amb discapacitat en la societat. Una acció que dona, un any més, visibilitat al voltant de la diversitat de capacitats”. Teresa Areny, cap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra, ha destacat que “la inclusió sol ser efectiva quan es promou des de dins de les organitzacions. Fer partícips als protagonistes reals de les accions reivindicatives és el que dona sentit als projectes inclusius”.

Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, ha posat de manifest que “estem molt satisfets que la iniciativa, iniciada fa uns anys en terres lleidatanes, hagi tingut tan bona acollida a Andorra. El nostre objectiu és promoure la humanització dels processos de producció com a alternativa a la robotització a les empreses, en favor a la tasca que realitzen les persones amb diversitat intel·lectual”.

Notícies relacionades