Divendres 03 de maig de 2024
|
06:55 H
Les oficines d'Andorra Telecom a Andorra la Vella.
Les oficines d'Andorra Telecom a Andorra la Vella. (Foto: Martina Sopena)
Consum

Actualització de tarifes en les trucades d’informació telefònica al 111

Andorra la Vella.- A partir d'aquest dimecres les trucades al servei d'informació telefònica al número 111, tindran una actualització en el seu preu. Amb aquest ajustament, l'establiment de trucada serà de 2 euros i el preu per minut passarà a ser de 0,26 euros en franges proporcionals de 15 segons. Tot i l'augment de la tarifa, aquesta se situa sensiblement per sota del mínim dels 3 euros per establiment de trucada, que apliquen els principals operadors espanyols i francesos.

Darrerament, el servei 111 ha patit una important davallada de trucades, fruit de la digitalització de la societat i, com a conseqüència, a la tendència a fer aquest tipus de consultes a través d'internet, ja sigui visitant el web paginesgrogues.ad, que es va llançar fa poc més d'un any i que acumula un nombre important de visites o fent recerques en altres serveis. A causa de l'anterior, s'ha generat la necessitat de fer aquesta revisió de les tarifes.

Per afegiment, cal destacar que aquest és un servei intensiu en persones que ha experimentat un augment apreciable dels costos, associats a l'increment de l'índex de preus al consum dels darrers anys. Tot i això, el preu d'aquest servei s'havia mantingut sense canvis des del 2015.

Tanmateix, les persones que truquin al 111 per sol·licitar un número de telèfon, escoltaran abans d'iniciar la conversa, una locució informant del nou preu de la trucada. Aquesta locució és informativa i no té cost, ja que el cobrament de la trucada començarà un cop l'usuari hagi escoltat aquesta informació.

Notícies relacionades