Divendres 03 de maig de 2024
|
23:13 H
Imatge de diferents tortells de Reis de Pyrénées Andorra
Imatge de diferents tortells de Reis de Pyrénées Andorra (Foto: )
Tendències

Llegendes gastronòmiques

Andorra la Vella. - La llegenda explica que el tortell de Reis s'associa amb la història dels tres Reis Mags d'Orient. Es diu que la forma circular del tortell representa la corona reial, mentre que la fruita confitada que adorna la part superior simbolitza les joies que adornaven les corones dels Reis Mags. Sigui o no veritat, el cas és que el tortell de Reis és la cirereta final de dues setmanes d'àpats copiosos en què les calories que s'han ingerit han estat superiors a les que s'acostumen a consumir diàriament.

Actualment, el tortell de Reis continua presentant-se en forma d'anella i fent-se de pasta de full o d’alguna altra mena. Sempre farcit de massapà amb fruita confitada, pinyons i sucre llustre al damunt i decorat amb una corona daurada de cartó al centre del pastís. Però, avui dia també el trobem farcit de xocolata, nata o crema, entre d’altres.

A Pyrénées Andorra trobaràs totes aquestes varietats que inclouen dues sorpreses amagades dins el tortell: una fava seca i una figureta, que sol ser d’un dels tres reis. Segons la tradició, qui troba la figureta és coronat amb la corona daurada, i qui troba la fava és qui haurà de pagar el tortell de l’any vinent.

Si vols complir amb la tradició només has de fer la teva comanda trucant al +376 880 375 i provar un dels tortells de Reis de Pyrénées Andorra.

Notícies relacionades