Dijous 02 de maig de 2024
|
12:12 H
Mostra d'un llibre que parla sobre Andorra a la llibreria de la FNAC.
Mostra d'un llibre que parla sobre Andorra a la llibreria de la FNAC. (Foto: Martina Sopena)
Llibreria dins dels grans magatzems Pyrénées la FNAC.
Llibreria dins dels grans magatzems Pyrénées la FNAC. (Foto: Martina Sopena)
Consum

Els llibres de proximitat, no només per Nadal sinó durant tot l'any

Andorra la Vella.- Quasi finalitzada la temporada nadalenca, diversos objectes han estat desig de regal, però el llibre sempre és un dels protagonistes. Els establiments del país que es dediquen a la venda de llibres expliquen com ha anat aquest Nadal.

Des de Llibre Idees destaquen un augment important de vendes, comparat als mesos  anteriors, ja que en ser Nadal i precisament època en què es fan regals, el llibre sempre és una opció.

Pel que fa al gènere més venut des d'aquesta llibreria indiquen que la ficció, dirigida als joves i adults, ha estat la més venuda. En canvi, des de la Llibreria valoren que el llibre infantil ha estat el que millor s'ha venut.

Des de la llibreria La Trenca apunten una tendència molt clara i és la venda de llibres d'autors o editors andorrans, de fet, els llibres d'Andorra o relacionats amb Andorra, destaquen ser els primers posicionats en el rànquing de vendes. Els títols més venuts han estat: 'Andorra desapareguda', per segon any consecutiu està posicionat en el rànquing dels més comprats. Es tracta d'un llibre de fotografies d'Andorra del segle passat publicat per l'editorial Efadós i amb col·laboració del Govern i l'Arxiu Nacional. Seguit pel llibre d'Isidre Bartumeu 'El coprincipat d'Andorra', publicat per Tirant lo Blanch i finalment 'Traces de la Segona Guerra Mundial a Andorra' de Claude Benet, publicat per Anem Editors. També han destacat l'última publicació d'Antoni Caus, un llibre de poesia publicat per Editorial Andorra titulat 'Maleta paraigua bolic'. De la mateixa manera, el més venut per als infantils ha estat el primer llibre de la col·lecció 'Cercador de llegendes', 'L'udol del bosc', d'Alberto Casamayor i publicat per Salòria.

Endemés, des de la llibreria de la FNAC, malgrat tenir les primeres tres posicions del rànquing amb el premi planeta 2023 'Las hijas de la criada" de Sonsoles Ónega, el segon lloc per a 'Alas de sangre' de Rebecca Yarros i finalment la tercera posició per al best-seller 'Hábitos átomicos', també destaquen que els llibres d'Andorra han tingut molt bona acollida en les vendes que han fet aquest Nadal.

Totes coincideixen en el fet que el llibre de proximitat, d'autors i editorials andorranes, ha tingut molt èxit, tanmateix, això ja és una tendència habitual. Com s'ha pogut anar constatant al llarg del 2023, la presència de les editorials i autors andorrans en esdeveniments literaris internacionals, són cada vegada més freqüents així com la pedagogia per fer entendre la importància de llegir productes fets al país.

Notícies relacionades