Dilluns 20 de maig de 2024
|
14:23 H
Tortell de Sant Antoni de l'Espícula de Pyrénées Andorra
Tortell de Sant Antoni de l'Espícula de Pyrénées Andorra (Foto: Pyrénées Andorra)
Tendències

Andorra es prepara per a la celebració d’una de les tradicions més arrelades

Andorra la Vella. - Una vegada s’han paït els torrons, polvorons, neules i tortell de Reis arriba, tot seguit, el tortell de Sant Antoni, una de les tradicions per excel·lència que es viu a cada parròquia d’Andorra. De fet, el plat estrella d’aquesta efemèride són les escudelles populars que tenen lloc la segona quinzena de gener i, en concret, el 17 de gener. Les escudelles populars que se celebren a Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Encamp, La Massana i Sant Julià de Lòria (20 de gener), Canillo (21 de gener) fan sortir al carrer a una gran multitud de gent que desafien les baixes temperatures per degustar aquest plat contundent que es prepara des de trenc d’alba.

La flaire que desprenen els carrers d’Andorra durant els dies d’escudelles populars no té preu. Sense dubte, la festivitat de Sant Antoni s’ha de viure i experimentar i és una bona ocasió per retrobar-se amb familiars i amics. El que també és típic d’aquesta jornada són els plats commemoratius. Normalment, els organitzadors s’encarreguen de distribuir als assistents aquests plats que serveixen de recipient on dipositar la ració d’escudella i, alhora, és un record per demostrar que s’ha participat de l’escudella popular. No obstant això, una altra acció típica d’aquesta festivitat és menjar un bon tortell de Sant Antoni com el que elabora per l’ocasió el forn Espícula de Pyrénées Andorra. Unes postres que es poden encarregar al centre comercial fins al dilluns 15 de gener.