Diumenge 28 d'abril de 2024
|
11:59 H
Presentació de la missió empresarial a Portugal d'Andorra Business.
Presentació de la missió empresarial a Portugal d'Andorra Business. (Foto: M. R.)
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, a la presentació d'aquest dimarts.
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, a la presentació d'aquest dimarts. (Foto: M. R.)
Marsol a la presentació d'Andorra Business.
Marsol a la presentació d'Andorra Business. (Foto: M. R.)
Empresa

Deu empreses andorranes participaran en la missió d'Andorra Business a Portugal

Andorra la Vella.- Una delegació de trenta persones provinents de deu empreses del Principat participaran el pròxim 30 de gener a la missió empresarial a Portugal organitzada per Andorra Business. Una experiència que s'ha ideat des de l'agència de promoció econòmica amb l'objectiu d'establir contactes i sinergies entre els dos territoris. "Aquesta missió és important per a nosaltres, ja que un 11% dels ciutadans portuguesos resideixen al nostre país", ha assenyalat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. "Fa temps que existeixen relacions a nivell polític entre els dos països. Seria positiu que ara també es consolidessin a escala empresarial", ha afegit Marsol, assenyalant que Portugal és un país que està experimentant un fort desenvolupament econòmic.

Tal com ha informat Marsol, la visita estarà encapçalada pel secretari d'estat d'Economia, la gerent d'Andorra Business i el president de la Cambra de Comerç i Indústria d'Andorra. "Estarem molt ben representats i tindrem l'oportunitat d'aprofundir més en aquestes bones relacions que ja existexien amb Portugal" ha asseverat la titular de la cartera d'Economia, qui ha recordat que a princnipis de l'any passat Andorra Business va dur a terme una missió d'aquestes característiques a Dubai. "La idea seria fer una missió cada any a països que siguin d¡interès pels empresaris. Hem d'aprendre uns dels altres i segur que la participació resultarà beneficiosa" ha apuntat, Marsol.

Quant al perfil de les empreses participants, Marsol ha indicat que si bé no pertanyen a un sector específic, moltes d'elles estan vinculades amb la innovació i el món de les start-ups. "Portugal té alguns centres potents i importants que es podran visitar i segur que ajudaran empreses andorranes perquè puguem aplicar coses a Andorra" ha destacat la ministra d'Economia, recordant que aquesta iniciativa va sorgir durant la visita de l'ambaixada de Portugal a principis d'aquesta legislatura. "Aquesta trobada demostra que hi ha interès mutu entre els dos païsoss. I això és important" ha afirmat, Marsol.

Marsol aconsella als empresaris començar a aplicar l'increment del 4,6%

Davant d'una pregunta amb relació al projecte de llei que fixa l'increment del 4,6% dels salaris a partir d'aquest mes de gener, Marsol ha assegurat que les esmenes presentades són de caràcter tècnic i no afecten el contingut de la llei. "Tots els grups parlamentaris hi estan d'acord. Penso que aconseguirem aprovar la llei sense problemes" ha indicat. La ministra també ha informat que la llei tindrà efectes retroactius i ha aconsellat als empresaris començar aplicar l'augment per evitar complicacions futures.

Pel que fa al tema de l'habitatge, Marsol ha recordat que les obres de rehabilitació dels sis primers edificis destinats a lloguer assequible començaran el 5 de febrer, un cop aprovat el pressupost. "Es licitaran les obres de la Font de Ferro i un altre edifici de Sant Julià, a més dels efectes per iniciar totes les obres i completar els edificis el més aviat possible", ha afegit la ministra d'Economia, anticipant que el primer en finalitzar serà l'hotel Àrtic, amb previsió de completar-se de cara al març o a l'abril.