Dissabte 27 d'abril de 2024
|
16:14 H
L'edifici de la CASS.
L'edifici de la CASS. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El fons de reserva de jubilació comença el 2024 amb prop de 12 milions de benefici

Andorra la Vella.- El fons de reserva de jubilació (FRJ) ha començat el 2024 amb un total de 1.681,38 milions d'euros. Així es desprèn de l'informe mensual del gener publicat per la CASS, en el qual s'especifica que l'import representa un augment d'11,69 milions en comparació a l'exercici anterior, quan la xifra va ser de 1669,69 milions.

Entrant al detall, en relació amb el 2012, el fons ha incrementat la seva capacitat en 769 milions, que es distribueixen en 404,4 milions procedents de les aportacions d'excedents de les cotitzacions a la branca de jubilació de la parapública i 364,6 milions de la rendibilitat acumulada de les inversions.

En aquest sentit, destaquen que la rendibilitat del conjunt de la cartera del FRJ ha estat de +0,70% al gener. A més, assenyalen que aquest mes la renda variable ha seguit la tendència alcista (2,6%), mentre que la renda fixa ha baixat (-0,17%) degut a la possibilitat que les baixes de tipus d'interès per part dels bancs centrals arribin més tard del que s'esperava.

Així mateix, apunten que la rendibilitat acumulada a llarg termini supera la inflació andorrana, com estableix l'objectiu marcat per llei. L'informe també exposa que durant els darrers deu anys s'ha assolit una rendibilitat del 25,7%.

D'altra banda, també s'indica que els Estats Units les dades macroeconòmiques publicades continuen sent positives i indiquen que l'economia es manté forta. A l'eurozona, però, no és així, ja que "les dades són dèbils, tot i que l'IPC se segueix moderant a ambdues zones".

Notícies relacionades